Antena Căutare

Cele mai puternice rugăciuni către Sfântul Dimitrie cel Nou. Rostește-le pe 27 octombrie pentru a scăpa de necazuri și de boli

Pe 27 octombrie Biserica Ortodoxă Română îl prăzmuiește pe Sfântul Dimitrie cel Nou. În această zi creștinii înalță rugăciuni către ocrotitorul Bucureștilor.

Galerie
Rugăciune către Sfântul Dimitrie cel Nou | Shutterstock & Hepta

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou (Basarabov) este sfântul ocrotitor al cetății Bucureștilor, canonizat în anul 1955 de către Biserica Ortodoxă Română. Conform calendarului creștin-ortodox, Sfântul Dimitrie cel Nou este prăznuit pe data de 27 octombrie.

Rugăciuni către Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou

În ziua de 27 ctombrie credincioșii înalță rugăciuni către Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou.

Citește și: Sfântul Dimitrie cel Nou 2024. Când are loc procesiunea „Calea Sfinților” și care este programul complet

Articolul continuă după reclamă

Rugăciunea către Sfântul Dimitrie cel Nou pentru a scpăa de necaz, boli și primejdii

Pe noi care te fericim cu credinţă şi prăznuim prin glasuri de laudă pomenirea ta, de tot necazul şi patima, de boli năpraznice, din primejdii şi din nevoi izbăveşte-ne te rugăm; ca să preamărim îndrăznirea ce ai către Stăpânul, ca slugă credincioasă, preafericite Dimitrie.

Rugăciunea către Sfântul Dimitrie cel Nou pentru sufletele noastre

Cu nebiruită vitejie, cuvioase părinte, şi cu preaînaltă înţelepciune, luptându-te împotriva patimilor şi toată deşertăciunea urând, nicidecum nu a putut vicleanul vrăjmaş să te înşele, ca oarecând pe strămoşi, prin gustarea celor oprite, sau cu ridicarea firii împotriva Ziditorului; ci cu amărăciunea înfrânării, ca cu o preadulce desfătare petrecându-ţi toată viaţa, desăvârşită smerenie ai câştigat; şi nu numai în viaţă ai petrecut necunoscut, ci şi după moarte ţi-ai ascuns trupul în apa Lomului. Dar Domnul Cel ce preamăreşte pe slugile Sale, te-a descoperit ca o comoară izvorâtoare de tămăduiri, tuturor celor ce pătimesc. Roagă-te dar pentru sufletele noastre.

Rugăciunea către Sfântul Dimitrie cel Nou pentru izbăvire

„Apărătorule al nostru din nevoi, pentru lucrarea de multe minuni, laude de mulțumiri aducem ție, noi, nevrednicii. și că cel ce ești minunat și preamilostiv, izbavste-ne pe noi din toate nevoile ca să cântăm ție. Bucură-te, facatorule de minuni, Sfinte Părinte Dimitrie!

Fiind înălțat Sfantule Dimitrie în văzduhurile cerești, privește către cei ce-l roagă pe âansul și, cu bunătate părintească, tinde milostivă izbăvire din toate nevoile, tuturor celor ce cânta lui Dumnezeu: Aliluia!

Putere cerească umbrind sfintele tale moaște, sfinte părinte, că dintr-un soare slobozește razele darurilor tuturor celor ce se ating de ele, și pe toți de boli tămăduind cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!”.

Rugăciune puternică de mulțumire către Maica Domnului. Ce trebuie să rostești pentru sănătate și protecție...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 octombrie 2024. Lenuța a pierdut toți banii din cauza unei întrebări la limba română
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 octombrie 2024. Lenuța a pierdut toți banii din cauza unei întrebări la limba română Luni, 21.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x