Antena Căutare

Revoltă, discriminare și incitare la violență în Harghita, împotriva unor angajați din Asia

Localnicii dintr-o comună din Harghita s-au revoltat după ce doi bărbați din Asia au fost angajați la o brutărie din comunitatea lor.

Oamenii s-au revoltat după ce doi bărbați din Sri Lanka au devenit angajați ai unei brutării. Primarul comunei Ditrău a declarat că localnicii sunt reticenți și nu îi acceptă pe cei " cu piele de culoare.", scrie libertatea.ro

Cetățenii au mers până la a face o solicitare Consiliului Local, de a organiza un referendum pentru a stopa venirea imigranților în localitatea lor.

Locuitorii din Ditrău se tem că brutarii din Sri Lanka vor aduce şi alţi muncitori străini, ceea ce va însemna un pericol pentru membrii comunităţii.

Pe reţelele de socializare a fost creat grupul intitulat, „Vrem Ditrău fără migranți, ”care numără aproximativ 2.500 de membrii, unde au apărut postări xenofobe la adresa muncitorilor şi a proprietarului brutăriei, unele dintre mesaje incită la violenţă.

Csaba Kollo, proprietarul brutăriei, crede că în spatele acuzațiilor sunt conflicte personale și rea-voință. El a spus că brutăria funcționează de 10 ani, timp în care în comuna cu aproximativ 5.500 de locuitori au lucrat și angajați din Ungaria și Elveția, dar nimeni nu a protestat împotriva lor.

Colegii celor doi le iau apărarea și le spun că cei revoltaţi ar trebui să fie înţelegători şi să se gândească la faptul că mulţi localnici din Ditrău lucrează în străinătate, unde sunt acceptaţi şi respectaţi.

Despre cei doi bărbați din Sri Lanka, de 22, respectiv 49 de ani, colegii spun că sunt oameni curați, simpli și normali ca totți ceilalți. Ei lucrează cu forme legale fiind angajați prin intermediul unei firme de recrutare

Primăria a luat în serios acest caz și va organiza, sâmbătă, o dezbatere cu localnicii nemulțumiți, pentru a găsi o rezolvare în acest caz de discriminare iscat în comună.

Tot mai puține firme private. Numărul celor închise anul trecut a sărit de 100 de mii... Rapperul 50 Cent, stea pe Walk of Flame și omagiu adus lui Kobe Bryant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x