Antena Căutare

Revoltător! A fost descoperită "o cascadă de nereguli" la spitalul Floreasca unde o pacientă a ars de vie pe masa de operație

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a menţionat la începutul şedinţei de guvern că are deja un raport preliminar al Corpului de control care denotă "o cascadă de nereguli deosebit de grave" şi că va face tot posibilul ca acest gen de "eveniment revoltător" să nu se mai repete, potrivit Agerpres.

Au fost descoperită "o cascadă de nereguli" la spitalul Floreasca unde o pacientă a ars de vie pe masa de operație

„Din păcate, pacienta a decedat ieri seară. Transmitem condoleanțe familiei. Avem un raport preliminar al Corpului de Control, care prevede o cascadă de nereguli deosebit de grave. Vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător sa nu se mai întâmple în niciun spital din România. Vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului”, a declarat ministrul Sănătăţii în ședința de Guvern de luni.

Costache a adăugat că a trimis Corpul de Control, DSP, Inspecţia sanitară de Stat pentru a stabili cum s-au petrecut evenimentele. De asemenea, ministrul a dat asigurări că va prezenta un raport final cu privire la acest caz la începutul săptămânii viitoare.

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Sănătății un raport foarte amănunţit, „care să surprindă toate amănuntele încă din momentul primei operaţii, cum a apărut actul adiţional la protocol, de ce s-a decis utilizarea acelui dezinfectant”.

Orban a declarat că „sunt extrem de multe amănunte care trebuie edificate” și că vrea „un control cât se poate de exigent”.

Articolul continuă după reclamă

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc.

Femeia, în vârstă de 66 de ani, a murit duminică seara, 29 decembrie 2019. Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat dosarul pacientei care a murit duminică seară după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 4, episodul 6, 19 septembrie 2024. Alice îl ucide pe Laur și îi cere ajutorul lui Răzvan: „Ce ai făcut?!”
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 4, episodul 6, 19 septembrie 2024. Alice îl ucide pe Laur și îi cere ajutorul lui Răzvan: „Ce ai făcut?!” Joi, 19.09.2024, 23:04
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x