Antena Căutare

Imagini în premieră! Rusia a lansat astăzi o rachetă Soyuz către Staţia Spaţială Internaţională

O rachetă Soyuz de producţie rusească cu trei astronauţi la bord a fost lansată luni către Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Imagini video în premieră! O rachetă rusească Soyuz cu trei astronauţi la bord a fost lansată cu succes către Staţia Spaţială Internaţională, pentru prima dată după încercarea eșuată din octombrie!

Lansarea constituie un nou început pentru zborurile cu echipaj uman, după eşecul misiunii din octombrie, anulată la cțteva minute după decolare din cauza unei defecţiuni, relatează BBC.

Zborul Soyuz MS-11 a fost lansat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan avându-i la bord pe cosmonautul rus Oleg Kononenko, astronauta Agenţiei spaţiale americane NASA Anne McClain şi astronautul Agenţiei spaţiale canadiene David Saint-Jacques.

Misiunea celor trei pe orbita aflată la 400 de kilometri deasupra Pământului va dura şase luni şi jumătate.

Informațiile spun că un preot ortodox rus a binecuvântat racheta înainte ca aceasta să se lanseze.

În timpul misiunii lor, membrii echipajului trebuie să efectueze o explorare a spațiului pentru a investiga mai departe o gaură misterioasă care a cauzat o pierdere a presiunii aerului asupra ISS în luna august.


Cauza nu a fost încă stabilită, însă oficialii ruși au declarat că ei cred că a fost provocată de o simulare și că ar fi putut fi efectuată în mod deliberat.

La 11 octombrie, racheta care îi transporta pe americanul Nick Hague şi rusul Alexey Ovchinin a eşuat la două minute după decolare, cei doi fiind nevoiţi să revină pe Pământ. Programată iniţial la 20 decembrie, lansarea de luni are loc mai devreme, pentru a asigura o prezenţă permanentă pe ISS, echipajul actual compus din Serghei Prokopiev, Alexander Gerst şi Serena Aunon-Chancellor urmând să revină pe Pământ pe 20 decembrie. Andocarea la ISS (Staţia Spaţială Internaţională) este programată la ora 17:30 GMT, la doar şase ore după lansare, mai spune evz.ro

Imagini live din momentul lansării:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

ANM a emis prognoza pentru toată luna decembrie. Vremea de Sărbători aduce ninsori, vânt și viscol... Ioana Popescu dădea „note” fotbaliștilor. În fața chefilor, a dezvăluit câteva dintre marile secrete ale showbiz-ului ro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x