Antena Căutare

Scandal la un internat de elevi din Bacău. Prefectura vrea relocarea copiilor, pentru a transforma clădirea într-un centru de carantină

Scandal de proporții la Bacău. Părinții elevilor cazați la căminul Colegiului Tehnic de Comunicații NV Karpen din Bacău, s-au revoltat după ce Prefectura a decis relocarea copiilor pentru a face loc posibililor suspecți de contaminare cu coronavirus, veniți din Italia.

Scandal la un internat de elevi din Bacău. Prefectura vrea relocarea copiilor, pentru a transforma clădirea într-un centru de carantină
Scandal la Bacău | desteptarea.ro

Potrivit informațiilor, este vorba de aproximativ 270 de elevi evacuați sau transferați la alte cămine. La fața locului s-au prezentat polițiști și jandarmi.

“Ne-au scos copiii afară din cămin pe motiv că e un ordin de prefect pentru evacuare. Sunt 260 de elevi căminiști. Ce facem acum? Chiar a fost cea mai bună decizie să se stabilească acest liceu ca centru de carantină pentru contextul epidemiologic?”, a declarat Crina Butnariu, mama unui copil din Parincea, potrivit desteptarea.ro.

Prefectul Liviu Miroșeanu a declarat pentru aceeași sursă, că s-a decis în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ca această locație, respectiv căminul de la Colegiul “N.V.Karpen”, să fie celula de carantină pentru, atentie!, suspecții de contaminare cu virusul Covid 19.
“Trebuie să avem un astfel de centru pentru acele persoane care vin din zonele carantinate din Italia care au suspiciune de contaminare, adică a acelor persoane care nu prezintă simptomatologie, dar au fost în contact cu suspecți de coronavirus.
Suntem obligați să luăm toate măsurile care se impun în astfel de situații, dat fiind contextul epidemiologic. Este obligatorie și această evacuare. Este locația cea mai bună pentru că respectă toate circuitele ce se impun, inclusiv cu toaletă proprie în cameră. Ne-am gândit la toate variantele posibile, am vorbit și cu Garnizoana Bacău. Doar la Karpen se întrunesc toate condițiile.
Cei 260 de elevi căminiști de la Karpen sunt relocați spre alte cămine de la liceele din Bacău, în aceleași condiții de cazare.
Asta este situația. E o situație de criză. Ce ne facem dacă acum aterizează un avion de pe ruta Italia și ni se cere să avem spații de carantină? De aceea am spus că este o decizie obligatorie. Trebuie să fim pregătiți în fiecare moment pentru o astfel de situație.
Suspecții de coronavirus au traseul lor spre Urgențe, dar suspecții de contaminare trebuie să fie dirijați spre un astfel de centru de carantină.”

Prefectul le-a promis ulterior părinților revoltați că marți, se va întruni din nou Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și se va încerca să se găsească altă soluție.

Asociația Elevilor din capitală, solicitare de urgență către DSP... Mai multe universități din țară sunt închise, de teama coronavirusului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x