Antena Căutare

Elev în clasa a doua, cu insuficiență cardiacă, umilit de învățătoare în fața clasei! Ce l-a pus să facă este revoltător! „Directorul a încercat să mușamalizeze totul”

Un elev în vârstă de șapte ani, în clasa a doua la o școală din comuna Dagâța, județul Iași, care suferă de insuficiență cardiacă, a fost umilit în fața colegilor lui de o învățătoare.

Un elev în vârstă de șapte ani, în clasa a doua la o școală din comuna Dagâța, județul Iași, care suferă de insuficiență cardiacă, a fost umilit în fața colegilor lui de o învățătoare.

Elevul a fost pus să stea în genunchi și cu mâinile ridicate în fața clasei, pentru că ar fi deranjat ora.

Cazul a fost sesizat de consilierul pe probleme de romi din Prefectură, Elena Motaș. Aceasta a precizat că învățătoarea este, de fapt, o fostă vânzătoare din sat promovată fără concurs, din lipsă de dascăli.

„Această doamnă a venit însoțită la școală de soțul ei și de propriul copil. A considerat foarte educativ să pună un copil rom din clasa a II-a să stea în genunchi cu mâinile sus... Drept pedeapsă. Copilul suferea de obezitate și insuficiență cardiacă. Să umilești un copil de șapte ani în fața propriului copil mi se pare o lecție de rasism și un abuz emoțional fără precedent.

Umilința ar fi durat și mai mult dacă educatoarea nu ar fi dat buzna în clasă, educatoarea de etnie romă. Directorul a încercat să mușamalizeze incidentul și a sfătuit-o pe vânzătoare să demisioneze, insistând ca mama elevului sa nu facă sesizare", a explicat Elena Motaș, într-un mesaj publicat pe internet.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au demarat o anchetă în cazul elevului umilit de învățătoare.

„O echipă de inspectori se deplasează în cursul zilei de mâine la faţa locului pentru a verifica situaţia semnalată", a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Iași.

CNAS, după protestul pacienţilor cu amiotrofie musculară spinală: Până la finalul lunii, se vor elabora criteriile de pr... DNA: Ofiţer de poliţie judiciară suspectat că ar fi anunţat administratorii unei firme despre controlul pe care urma să-...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x