Antena Căutare

De ce trebuie să stăm acasă! Câte persoane poate infecta un singur om. Calculele experților. „COVID-19 se răspândește exponențial”

Ministerul Afacerilor Externe a explicat motivul pentru are toată lumea trebuie să stea acasă, citând calculele făcute de matematicieni de la Școala de Sănătate Publică din Londra.

De ce trebuie să stăm acasă! Câte persoane poate infecta un singur om. Calculele experților. „COVID-19 se răspândește exponențial”
De ce trebuie să stăm acasă! Câte persoane poate infecta un singur om. Calculele experților. „COVID-19 se răspândește exponențial”

Potrivit acestor matematicieni, fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri.

Asta pentru că virusul se răspândeşte exponenţial: o persoană cu coronavirus infectează alte 2,5 persoane, care la rându-le infectează alte 2,5 şi aşa mai departe…

Însă, dacă înjumătățim frecvența contactelor, atunci fiecare caz nou cu coronavirus va infecta 1,25 oameni, în loc de 2,5. Asta înseamnă că ne putem aștepta să vedem într-o lună numai alte 4 cazuri noi. 4 în loc de 244!

„Iată de ce e important să stăm acasă pe cât posibil, să ne anulăm călătoriile, iar în spațiile publice să păstrăm 3 pași între noi și ceilalți. Evoluția epidemiei de coronavirus în România depinde de fiecare dintre noi”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sf. loan” din Buc... Alertă în București! Mamă diagnosticată cu coronavirus imediat după ce a născut. Femeia a mințit în declarația pe propri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x