Antena Căutare

1, 2, 3, ... ,64! Stop joc în spitalele din România. Ultima victimă a incendiului din Colectiv a murit! Filmul evenimentelor

14 martie 2016, presa titrează: "Bilanțul Colectiv a ajuns la 64 de morți". A murit singurul rănit în incendiul din Colectiv care mai era internat la Spitalul Floreasca, un tânăr de 22 de ani, din Petroșani, aflat pe patul de spital de mai bine de patru luni.

14 martie 2016, presa titrează: "Bilanțul Colectiv a ajuns la 64 de morți". A murit singurul rănit în incendiul din Colectiv care mai era internat la Floreasca, un tânăr de 22 de ani, din Petroșani, aflat pe patul de spital de mai bine de patru luni.

Pacientul a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale în cele aproximativ patru luni de la internare. Acesta s-a stins în urma unei hemoragii. Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascar, declara, la 2 martie 2016, pentru AGERPRES, că prognosticul în cazul pacientului rănit în Colectiv, care era încă internat în unitatea medicală, rămânea rezervat.

30 octombrie 2015: Așa a început totul!

Artificiile care au provocat tragedia. Imagine surprinsă cu câteva minute înainte de declanșarea focului

30 octombrie 2015 - un incendiu a izbucnit în clubul bucureştean Colectiv, din str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album. Potrivit martorilor, incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului, care s-a extins rapid, soldându-se cu numeroase persoane decedate şi rănite.

În cursul nopţii, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că 27 de persoane au decedat şi 162 de persoane au fost transportate la spital, în urma incendiului de la clubul Colectiv. Conform unui comunicat al MAI, remis AGERPRES, răniţii au ajuns la Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Judeţean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colţea, Budimex şi Spitalul "Grigore Alexandrescu".

"Toate persoanele care necesitau îngrijiri medicale au fost deja transportate cu ambulanţe şi echipaje SMURD la mai multe spitale din Bucureşti. Precizăm că primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 22.36, iar primele echipaje medicale de intervenţie au ajuns la faţa locului la 22.43", a precizat MAI.

31 octombrie 2015 - secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunţat, în cursul dimineţii, că bilanţul victimelor, până la acel moment, era neschimbat: 26 de decese în pre-spital, unul în spital, deci 27 în total; 184 prezentări în total în spitale, dintre care 146 au rămas internate.

1 noiembrie 2015 - au fost înregistrate încă trei decese, bilanţul morţilor ajungând la 30. Două tinere de 26 de ani şi, respectiv, 31 de ani, au murit la Spitalul "Bagdasar-Arseni". O a treia victimă a incendiului a decedat la Spitalul de Arşi din Capitală. Dintre cei peste 145 de răniţi, 90 se aflau în stare critică.

2 noiembrie 2015 - încă un deces a fost înregistrat, în cursul zilei, la Spitalul de Arşi, bilanţul morţilor ridicându-se la 31. Zece răniţi au fost externaţi, în spitalele din Capitală, rămânând internaţi 135 de răniţi, în jur de 90 dintre aceştia fiind în stare critică şi gravă.

3 noiembrie 2015 - bilanţul victimelor tragediei din clubul Colectiv a crescut la 32, în cea de-a patra zi de la tragicul eveniment. O tânără de 28 de ani, aflată în stare critică, a murit la Spitalul "Sf. Pantelimon". "Vorbim de 134 de pacienţi internaţi. În continuare, 88 rămân în aceeaşi stare gravă şi critică, restul până la 134 sunt cu perspective mai bune", a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, prezent la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

4 noiembrie 2015 - ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că în spitalele din Bucureşti mai erau internate 133 de persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv. "133 de răniţi sunt astăzi, a mai fost externat un pacient. Din cei 133, peste 80 sunt în stare critică şi gravă", a precizat ministrul.

Prima imagine cu interiorul clubului Colectiv, după tragedie

6 noiembrie 2015 - ministrul Sănătăţii a precizat că în spitalele din Bucureşti mai erau internate 127 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 65 în stare critică şi gravă.

7 noiembrie 2015 - numărul celor decedaţi în urma incendiului din clubul Colectiv a urcat la 41, după ce alte nouă persoane rănite au murit (dintre care şapte la spitale din Bucureşti, iar două, după ce au fost transferate în Olanda). Potrivit declaraţiilor premierului interimar, Sorin Cîmpeanu, la 7 noiembrie, 107 persoane mai erau spitalizate, dintre care 48 în stare gravă şi critică.

8 noiembrie 2015 - bilanţul incendiului din clubul Colectiv a ajuns la 45 de morţi, după ce alţi patru răniţi au decedat. Unul dintre aceştia este bateristul trupei Goodbye to Gravity, care a suferit un stop cardio-respirator în avion, în timpul transferului la un spital din Elveţia. În aceeaşi zi, Ministerul Apărării Naţionale a pus la dispoziţie un avion al NATO de tip C-17, pentru transferul răniţilor din clubul Colectiv în unităţi medicale din străinătate. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că 10 pacienţi vor fi transferaţi cu acest avion.

În noaptea de 8 spre 9 noiembrie, echipele medicale de transport aerian din Târgu Mureş şi Cluj-Napoca i-au însoţit pe cei 10 răniţi de la Clubul Colectiv în Marea Britanie şi în Norvegia, a declarat preşedintele Comisiei de medicină de urgenţă şi dezastre din cadrul Ministerului Sănătăţi, dr. Cristian Boeriu, coordonatorul UPU-SMURD Târgu Mureş.

9 noiembrie 2015 - numărul persoanelor decedate în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns la 46, după ce o persoană ce fusese transferată în Israel a murit. Un alt pacient internat la Spitalul de Arşi şi aflat în stare critică a murit în cursul aceleiaşi zile, numărul persoanelor decedate ajungând la 47.

În noaptea de 9 spre 10 noiembrie 2015, unul dintre răniţii din clubul Colectiv, care a fost transferat în Marea Britanie, a murit. Bilanţul tragicului eveniment de la clubul Colectiv a ajuns, în cea de-a 11-a zi, la 48 de victime.

10 noiembrie 2015 - un număr de 76 de persoane sunt în continuare rănite în incendiul din club Colectiv, dintre acestea 24 în stare critică şi gravă.

La Spitalul de Arşi erau internaţi 15 pacienţi, la Spitalul Bagdasar Arseni - 15, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" - 6 răniţi, la Spitalul "Sf. Ioan" - 5, la Spitalul Elias - 7, la Spitalul Militar Central - 7 pacienţi, la Spitalul "Sf. Pantelimon" - 2, la Spitalul de Urgenţă - 6 răniţi, la Spitalul Universitar - 8, la Spitalul "Dimitrie Gerota" - 3, iar la Spitalul "Agrippa Ionescu" - 2.

Imaginea suferinței. Mii de candele aprinse au stat zile în șir în fața clubului

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 34 de persoane au fost transferate în unităţi sanitare din străinătate: în Austria - 2 persoane în stare stabilă, în Belgia - 8 persoane în stare stabilă, în Olanda - 8 persoane, din care două au murit, iar 6 sunt în stare stabilă, în Germania - 2 persoane care au plecat pe cont propriu şi sunt în curs de stabilire a locaţiilor în care se află, în Marea Britanie - 9 persoane, din care una a murit, iar 8 sunt în proces de evaluare medicală, în Norvegia - o persoană stabilă, în Israel - 3 persoane, din care una a murit, o persoană în stare stabilă şi o alta în stare instabilă, în Elveţia - un pacient decedat înainte de a se finaliza transferul.

11 noiembrie 2015 - bilanţul celor decedaţi în incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 50. Ministerul Sănătăţii a informat că în spitalele bucureştene sunt internate 72 de persoane rănite în incendiul de la club Colectiv, dintre acestea 18 fiind în stare critică şi gravă.

În seara zilei de 11 noiembrie, bilanţul victimelor din clubul Colectiv a ajuns la 51, în urma decesului persoanei transportate în Franţa. În cursul nopţii de 11 spre 12 noiembrie, alte două persoane au murit. Bilanţul a ajuns la 53 de persoane.

12 noiembrie 2015 - Ministerul Sănătăţii a informat că 67 de persoane rănite în incendiul de la Colectiv sunt internate în spitalele bucureştene, dintre acestea 15 fiind în stare critică şi gravă.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la Spitalul de Arşi mai sunt internaţi 14 răniţi, la Spitalul Bagdasar Arseni - 13, la Spitalul Grigore Alexandrescu - şase, la Spitalul Sfântul Ioan - patru, la Spitalul Elias - şase răniţi, la Spitalul Militar Central - şase, la Spitalul Sfântul Pantelimon - doi, la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti - trei, la Spitalul Universitar - opt pacienţi, la Spitalul Dimitrie Gerota - doi, la Spitalul Agrippa Ionescu - doi, la Spitalul C.C. Iliescu - unul.

Potrivit MS, până în prezent au fost externate 20 de persoane. Totodată, conform comunicatului, 37 de persoane rănite în Colectiv au fost transferate în unităţi sanitare din străinătate.

13 noiembrie 2015 - un pacient rănit în clubul Colectiv şi care a fost transferat în Germania a murit, bilanţul victimelor ridicându-se astfel la 55. De asemenea, au fost transferate în unităţi sanitare din străinătate 37 de persoane rănite în incendiul din club.

17 noiembrie 2015 - un pacient în stare gravă a fost transferat, de la Spitalul "Bagdasar-Arseni" la Spitalul AKH din Viena.

26 noiembrie 2015 - în spitalele din Bucureşti erau internate 37 de persoane rănite în clubul Colectiv, dintre care şase în stare critică. Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii, la Spitalul de Arşi erau internaţi 11 pacienţi, Spitalul Bagdasar Arseni - 9, Spitalul Grigore Alexandrescu - 4, Spitalul Elias - 3, Spitalul Militar Central - 4, Spitalul de Urgenţă din Bucureşti - 3, Spitalul Universitar- 2, Spitalul CC Iliescu - 1 pacient. Până la această dată, au fost externate 44 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unităţile sanitare din ţară.

Potrivit MS, 39 de persoane au fost transferate în unităţi sanitare din străinătate. Astfel, în Austria - 4, dintre care una decedat, iar 3 sunt în stare stabilă, Belgia - 8 în stare stabilă, Olanda - 8, dintre care două au decedat, iar 6 sunt în stare stabilă, Franţa - un transfer care s-a soldat cu decesul pacientului, Germania - 5 persoane transferate, dintre care două au decedat. În Marea Britanie, au fost transferate 9 persoane, dintre acestea 3 au murit, iar 6 sunt în stare stabilă, în Norvegia - o persoană, în stare stabilă, Israel - 3 persoane, din care un deces, două persoane în stare stabilă. Bilanţul incendiului din Colectiv a ajuns la 60 de persoane.

13 decembrie 2015 - bilanţul victimelor în urma incendiului din clubul Colectiv se ridică la 61, după ce, în cursul serii, a murit o pacientă transferată la o unitate medicală din Germania.

15 decembrie 2015 - bilanţul deceselor în urma incendiului din clubul Colectiv se ridică la 62 de persoane, după ce, în cursul dimineţii, a murit încă o victimă a incendiului, la Spitalul de Arşi.

16 decembrie 2015 - un număr de 37 de răniţi în incendiul de la Colectiv se află internaţi în spitalele din ţară şi din străinătate, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătăţii. Astfel, în spitalele din Bucureşti sunt internate 15 victime ale incendiului, dintre care un pacient în stare critică. La Spitalul de Arşi se află internat un pacient, la Spitalul Bagdasar Arseni - doi pacienţi, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' - trei, la Spitalul Elias - doi pacienţi, la Spitalul Militar Central - patru, la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti - doi pacienţi, iar la Spitalul CC Iliescu - un pacient. Până la această dată, au fost externate 65 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unităţile sanitare din ţară, iar un număr de 39 de persoane au fost transferate în unităţi sanitare din străinătate. În spitalele din străinătate sunt internaţi 22 de răniţi în incendiul de la Colectiv, dintre care un cetăţean german. Astfel, în Austria sunt internate două persoane în stare stabilă, în Belgia sunt internate opt persoane în stare stabilă, în Olanda - patru în stare stabilă, în Germania - două persoane internate în stare stabilă, în Marea Britanie - patru persoane internate, toate în stare stabilă, iar în Israel două persoane internate în stare stabilă. Alţi patru pacienţi au fost externaţi şi se află în tratament în ambulatoriu, în spitalele din străinătate.

21 decembrie 2015 - a murit, într-un spital din Marea Britanie, încă o victimă a incendiului care a avut loc în data de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, bilanţul tragediei ridicându-se, astfel, la 63 de persoane.

14 martie 2016 - ultima victimă internată într-un spital din România a murit. Alţi 12 pacienţi se mai află internaţi în unităţi medicale din străinătate. Noul bilanț al tragediei: 64 de persoane.

Sursa: Agerpres

Colectiv, 64! Tănărul de 22 de ani, singura victimă care se mai afla internată într-un spital bucureștean, a murit... Primăvară, mai vii oare? Cum va fi vremea marți, miercuri și joi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x