Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Luni, 1 iunie, zi liberă, începe marea eliberare! Se deschid terasele, plajele şi graniţele. Unde și în ce mod vor putea călători românii

De Ziua Copilului, primim cu toţii un cadou mult-aşteptat: libertatea. La jumătatea stării de alertă, scăpăm de cele mai multe restricţii - vom putea călători la mare, la munte şi chiar în afara ţării fără să dăm niciun fel de explicaţie. Se deschid terasele, dar nu şi restaurantele, se reiau competiţiile sportive şi spectacolele în aer liber.

După două luni şi jumătate de restricţii şi în plină stare de alertă, surpriză, ne primi viaţa înapoi. Nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim cu mașina, sau cu piciorul, sau cu bicicleta din localitate.

Românii vor putea ieși din țară doar cu mașina sau trenul

Este o măsură de relaxare neașteptată și asta pentru ca niciun oficial nu a vorbit despre ea până acum. Tot de la 1 iunie, vom putea să ieșim din țară cu mașina sau cu trenul, doar dacă respectam regulile de distanțare socială. Până la jumătatea lunii însă, avioanele vor rămâne la sol.

Iohannis spune ce se va întâmpla de la 1 iunie: se redeschid terasele, vom puteam merge la plajă, nu vom mai avea nevoie de declarație

Ne vom putea bucura, şi anul acesta de un concediu în afara României. Până acum Grecia şi Bulgaria au anunţat că primesc turişti din ţările vecine din 15 iunie. Până atunci putem merge la mare la noi. Dar nu în weekend, ci de luni. Toţi cei care vor să îşi planifice concediul pe litoral o pot face fără restricţii de la 1 iunie. Terasele sunt amenajate, iar hotelierii îi aşteaptă pe turişti.

Primele reguli la terase, de la 1 iunie

S-au stabilit şi primele reguli la terase: mesele trebuie aşezate la doi metri una de alta. Iar noi nu putem fi mai mult de patru la masă.

"Noi ne-am pregătit cu tot ce am crezut. Am luat măşti, am luat dezinfectant, termomentru, să fim pregătiţi pentru orice situaţie. Dacă va fi nevoie le vom folosi, dacă nu, nu", spune un patron de terasă.

România rămâne în stare de alertă până pe 15 iunie. Până atunci este obligatoriu să purtăm măşti de protecţie în magazine, la birou şi în mijloacele de transport în comun. Rămân închise în continuare mall-urile, cinematografele, teatrele şi sălile de sport.

Recomandari