Antena Căutare

1 mai, unii în Vamă, alții la iarbă verde! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Florii și de Paște

Două săptămâni ne mai despart de una dintre cele mai importante sărbători ale creștinilor ortodocși, iar veștile despre vreme par să fie bune. Potrivit estimărilor făcute publice de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în aprilie, temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice, în cea mai mare parte a ţării.

Două săptămâni ne mai despart de una dintre cele mai importante sărbători ale creștinilor ortodocși, iar veștile despre vreme par să fie bune. Potrivit estimărilor făcute publice de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în aprilie, temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice, în cea mai mare parte a ţării. Specialiştii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură de până la 11 grade Celsius, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Dobrogea şi Moldova, respectiv de până la 12 grade Celsius în Banat, Oltenia şi Muntenia. In sudul și sud-estul țării, temperaturile înregistrate vor depăși limita normală, ajungând până la valori de 24-25 de grade.

Pe de altă parte, cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în sud şi local în est, iar în restul ţării vor avea o tendinţă spre excedent. Media multianuală a precipitaţiilor este stabilită la 51,3 l/mp pentru luna aprilie. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Banat (până la 78 l/mp), Oltenia (până la 75 l/mp), Transilvania (70 l/mp) şi Crişana (69 l/mp).

În mai 2016, temperatura medie lunară a aerului se va situa, în general, în limitele normale ale perioadei. Numai în regiunile nordice şi în cele din centrul ţării, valorile termice se vor putea situa sub media climatologică, stabilită la 14,9 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Moldovei (între 10 şi 17 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Banat, Oltenia şi Muntenia, respectiv de până la 18 grade Celsius.

În privinţa precipitaţiilor, prognoza ANM relevă că, în luna mai, cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în sudul şi local în estul ţării, iar în restul teritoriului vor putea fi excedentare, peste media multianuală lunară de 66,5 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii se vor consemna în Maramureş (până la 89 l/mp), Muntenia (86 l/mp), Crişana (85 l/mp), Banat (84 l/mp) şi Oltenia (83 l/mp).

Veste uriașă! Momentul a fost așteptat de numeroși români! Ce țară își deschide porțile pentru a oferi locuri de muncă?... Atenţie, şoferi! Fiscul a decis cum se restituie taxa auto tuturor proprietarilor de mașini! Cum primești banii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x