1 Noiembrie sau „Ziua tututor sfinților”! Uite ce e bine să faci azi!

1 Noiembrie este cunoscută ca fiind și „Ziua morților” sau „Ziua tuturor sfinților”, o importantă sărbătoare pentru creștinii de pretutindeni.

1 Noiembrie este cunoscută ca fiind și „Ziua morților” sau „Ziua tuturor sfinților”, o importantă sărbătoare pentru creștinii de pretutindeni.

Astăzi este ziua în care oamenii își îndreaptă gândurile asupra celor dragi care au trecut în neființă. Cimitirele devin aglomerate, căci credincioșii vin să aprindă lumânări și să depună flori la mormintele celor dragi. De asemenea, astăzi se dă de pomană în amintirea morților.

Există o credință populară ce spune că în noaptea de 1 Noiembrie, porțile Tărâmului de Dincolo sunt deschise, iar cei dragi trecuți în neființă vin să îi viziteze pe cei vii.

Tot astăzi, în bisericile de pretutindeni se va săvârși vecernia (slujba de seară) în amintirea celor trecuți la cele veșnice.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri