Antena Căutare

112 cadre militare, trimise in judecata pentru fraudarea unor concursuri

112 cadre militare, dintre care doi generali, 24 de ofiteri, 15 subofiteri si maistri militari si 71 de caporali, au fost trimise in judecata pentru fraudarea concursurilor pentru ocuparea unor posturi. Cercetarea DNA priveste concursurile organizate in cadrul Ministerului Apararii Nationale, in unitatile din Breaza si Pitesti.


In perioada 2009-2010, in Breaza si Pitesti au fost organizate mai multe concursuri de selectie a unor candidati pentru a deveni militari profesionisti, precum si selectii pentru elevi sau studenti in vederea admiterii la o serie de institutii de invatamant militar. Concurentii ar fi trebuit sa treaca doua probe eliminatorii psihologice si de aptitudini fizice.

Cadrele militare sunt acuzate ca s-au folosit de functiile lor pentru a facilita promovarea unora dintre candidati, primind sume de bani pentru serviciile lor.

In perioada 2009-2010, generalul de brigada Ion Marian a exercitat presiuni asupra inculpatului colonel Richea Constantin, comandantul Centrului Zonal Breaza (presedinte al comisiei de selectie), pentru a-l determina sa favorizeze anumiti candidati care sustineau probe in vederea selectiei la respectiva unitate.

"Modalitatea practica gandita de inculpatul Ion Marian a constat in aceea ca, de fiecare data, il trimitea pe finul sau, inculpatul maistru militar Din Dragos, cu o serie de biletele pe care erau scrise numele candidatilor pentru a le preda comandantului Centrului Zonal Breaza. Acest mod de relationare avea in vedere conspirarea activitatilor frauduloase, in sensul evitarii discutiilor telefonice", explica procurorii DNA, citati de Mediafax.

Cel de-al doilea general inculpat in acest caz, Chirita Mihai, a sustinut zece candidati la un concurs, exercitand presiuni asupra comandantul unitatii din Pitesti.

Dosarul va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

sursa:Antena3

foto:Intact Images


VIDEO! Doua eleve din Neamt, in sedinta foto la cimitir!... Serie A: Sampdoria retrogradeaza dramatic, AC Milan a primit trofeul de campioana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x