Antena Căutare

Spitalul din Galați, devenit focar pentru că n-au purtat măști! 145 de cadre medicale, confirmate cu coronavirus și amendate

Numărul cadrelor medicale din Spitalul din Galați a ajuns la 145, fiind cel mai mare focar de coronavirus din țară, la nivel medical. Motivul? Unii medici sau asistenți nu au purtat masca de protecție și au răspândit rapid virusul.

Spitalul din Galați, devenit focar pentru că n-au purtat măști! 145 de cadre medicale, confirmate cu coronavirus și amendate
145 de cadre medicale, confirmate cu coronavirus și amendate în Galați

Numărul cadrelor medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi confirmate cu infecţie cu coronavirus a ajuns la 145. Unitatea a fost amendată pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea coronavirus, iar nouă angajaţi au fost amendaţi pentru că nu purtau masca de protecţie. DSP a amendat şi Spitalul de Copii, dar şi doi angajaţi ai unităţii medicale.

Record de îmbolnăviri în Spitalul din Galați: 145 de cadre medicale infectate

Potrivit raportării de luni, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate noi 8 îmbolnăviri în rândul angajaţilor spitalului din Galaţi, ceea ce face ca numărul angajaţilor care sunt infectaţi cu coronavirus să ajungă la 145. Sunt afectate majoritatea secţiilor din cel mai mare spital al judeţului Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor DSP Galaţi, în contextul creşterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus din cel mai mare spital din judeţul Galaţi, inspectorii sanitari au făcut verificări în unitatea medicală şi au aplicat sancţiuni. Nouă cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost amendate pentru că nu purtau mască de protecţie. Este vorba despre un medic şi personal sanitar mediu.

Amendă a fost aplicată şi Spitalului Judeţean Galaţi pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Medicii din Galați n-au purtat măști și echipamente de protecție

Inspectorii sanitari au descoperit nereguli care ar fi favorizat îmbolnăvirea cadrelor medicale, dar şi a pacienţilor, şi la Spitalul de Copii Galaţi. Valoarea amenzilor aplicate de DSP Galaţi s-a ridicat la 54.000 lei.

Între timp, în judeţul Galaţi noul coronavirus ajunge în tot mai multe instituţii. Un agent de la Poliţia Rutieră a fost depistat pozitiv, în timp ce unul dintre colegii săi aşteaptă rezultatului testului.

La Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi, în ultimele zile, au fost confirmate două cazuri de infectare cu coronavirus. După confirmarea unui ofiţer şi a unui subofiţer, DSP a recomandat efectuarea dezinfecţiei generale în sediul Jandarmeriei Galaţi.

În judeţul Galaţi, de la debutul pandemiei şi până luni, au fost confirmate 1632 de îmbolnăviri. 910 persoane s-au vindecat însă 111 şi-au pierdut viaţa.

Sursa : news.ro

De marți, 21 iulie, anumite zone ar putea intra în carantină. Restricții în județele cele mai afectate, anunțate de Raed... Imagini revoltătoare! Sute de oameni înghesuiți la o Biserică din Pitești. Preotul a leșinat în timpul slujbei - Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x