Antena Căutare

15.000 de asistenti medicali ies, in fiecare an, de pe bancile scolii. Multi nu au nici diploma de bacalaureat

Asistent medical, fara diploma de bacalaureat, caut loc de munca! Asa ar putea suna anuntul dat la ziar de unul dintre absolventii scolilor postliceale sanitare. Admiterea se face si fara diploma de bacalaureat, caci legea permite.

In Romania, legea le permite postlicealelor sanitare sa admita si tineri care nu au luat bacalaureatul, iar unde e lege, nu e tocmeala.

Scoala in care au filmat cu camera ascunsa reporterii Observator se angajeaza sa-i dea elevului din imagini o diploma care sa ateste ca e capabil sa ingrijeasca bolnavii din spitale. Diploma nu garanteaza angajarea si, de multe ori, nici pregatirea.

“Din pacate, elevi de liceu care nu reusesc sa treaca acest examen, devin foarte buni, intre ghilimele, foarte buni in timpzul scolii postliceale, iar dupa ce au diploma si ajung in fata unui concurs, iar nu mai stiu carte”, spune Mircea Timofte, presedintele Ordinului Asistentilor.

O alta scoala, aceeasi poveste. Aici, directoarea spune ca totul tine de cat reusim sa asimilam, nu de diploma de bacalaureat. Desi normele europene prevad ca un absolvent de scoala sanitara sa aiba, 4.600 de ore de pregatire, din care jumatate in spitale, directoare spune ca la institutia pe care o reprezinta, programul e flexibil si dascalii intelegatori.

Peste 15.000 de asstenti medicali ies, in fiecare an, de pe bancile scolii. Doar putin peste 1.000 reusesc sa se angajeze, restul ingroasa randurile somerilor.

Scandalul steagului secuiesc continua la nivelul declaratiilor... Observator Special: Romanii arunca anual doua milioane de tone de mancare la tomberon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x