Antena Căutare

15 martie - Ziua maghiarilor de pretutindeni. Vezi ce se organizeaza in Romania!

Ziua maghiarilor de pretutindeni, care marcheaza inceputul revolutiei de la 1848 la Budapesta, este sarbatorita pe 15 martie. In mai multe zone din tara vor fi organizate manifestatii de amploare, la care sunt asteptati sa participe mii de maghiari.

Evenimentul central va avea loc la Miercurea Ciuc, unde au fost invitate numeroase personalitati, printre care presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Kelemen Hunor, vicepresedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, dar si vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.

Astfel, programul va incepe marti dimineata cu o comemorare la statuia lui Petofi Sandor din curtea scolii cu acelasi nume, de la Miercurea Ciuc.

In Piata Cetatii din oras este organizat un program artistic si vor fi depuse coroane de flori la statuile revoluþionarilor Petofi Sandor, Nicolae Balcescu dar si Gal Sandor. Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc incheie seara cu un spectacol de gala.

La Odorheiu Secuiesc, vor avea loc defilari ale husarilor, vernisaje de expoziþii si programe culturale

In pasul Nyerges, langa Miercurea Ciuc, este organizata o ceremonie a filialei UDMR Ciuc si Consiliul Local Cozmeni, la care este asteptat sa participe presedintele UDMR Hunor Kelemen.

Steagul Ungariei va fi arborat marti in toate localitatile locuite de cetateni maghiari.

Programul de Zilua maghiarilor cuprinde manifestari culturale, artistice si religioase, cele mai importante urmand a se desfasura marti, la Sfantu Gheorghe si Targu Secuiesc.

Sursa: Antena3

Bercea Mondial ramane in arest inca 30 de zile. Dosar penal si pentru sotia sa!... VIDEO! Ce trebuie sa stiti si sa faceti, in caz de cutremur!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x