Antena Căutare

1.500 de lei pentru proaspeții părinți. Două noi tipuri de vouchere vor fi acordate de stat, unul dintre ele lunar

În România, statul acordă cinci tipuri de vouchere, acordate angajaților: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creșă (sau de grădiniță), tichete culturale și vouchere de vacanță. Din 2020, la acestea se adaugă încă două, tichetul-trusou și tichetul junior, ambele destinate proaspeților părinți, în primele luni de la naștere.

1.500 de lei pentru proaspeții părinți. Două noi tipuri de vouchere vor fi acordate de stat, unul dintre ele lunar
Voucher trusou și voucher junior, acordate de stat

Tichetul trusou va fi acordat la nașterea copilui, iar tichetul junior va fi destinat educației celor mici. Proiectul va intra în dezbatere la Senat.

Ce valoare au cele două noi tichete, tichetul trusou și tichetul junior

Valoarea tichetului-trusou nu va putea depăși suma de 1.500 de lei pentru fiecare copil, notează publicația legestart.ro. Valoarea nominală a unui tichet de trusou este de 50 de lei sau un multiplu de 50, dar nu mai mare de 250 lei. Bonul valoric ar urma să fie acordat angajaților o singură dată, la momentul externării din spital sau maternitate, ori la eliberarea certificatului de naştere în cazul copilului firesc sau adoptat. El va putea fi utilizat numai pentru achitarea produselor de îngrijire și/sau lenjerie de primă necesitate pentru îngrijirea nou- născutului.

În ceea ce privește tichetele junior, valoarea maximă este de 250 lei lunar (50 sau multiplu de 50 de lei), respectiv suma de 700 de lei pentru cele acordate ocazional, mai scrie sursa citată.

Cu acest bon valoric de care pot beneficia angajații se pot achita bunuri, servicii educaţionale sau taberele copiilor, naturali sau adoptați.

Percheziţii în Bucureşti într-un dosar penal care vizează comercializarea peştelui fără respectarea cerinţelor privind s... Frățiorii Alexandra, Andrei, Antonia şi Adrian au murit arși de vii, în casă. Mama, care plecase după băutură, a postat ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x