Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la circ
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Decizie de milioane! Elevii români vor primi fructe, legume și lapte la școală! Totul face parte dintr-un program de promovare a alimentației sănătoase

18 milioane de euro pentru alimentația sănătoasă în școli

Programul urmărește promovarea unei alimentații sănătoase și a unor regimuri alimentare echilibrate de viață. Programul își propune să distribuie fructe, legume și produse lactate, dar și să se ocupe de sectorul educației, adică ,urmărește implementarea unor programe educaționale cu referire la nutriție adecvată și segmentul agriculturii.

În anul școlar 2019-2020 va fi reluat programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte. in cele 18 milioane de euro alocate României, 6.86 milioane de euro sunt destinate consumului de fructe şi legume și 10.8 milioane de euro sunt destinate programului de distribuire de lapte și produse lactate, anunță Comisia Europeană într-un comunicat.

„Adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă este importantă. Grație programului UE pentru școli, tinerii noștri cetățeni nu doar se vor bucura de produse europene de calitate, ci vor învăța, totodată, despre nutriție, agricultură și producția de alimente, cu munca grea pe care o implică aceasta din urmă.”, a declarat Comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan.

Pentru anul 2019-2020, au fost alocate 145 de milioane EUR pentru fructe și legume și 105 milioane EUR pentru lapte și produse lactate. Toate statele mebre a UE au hotărât să participe la program.

Statele care beneficiază de sprijinul UE în aplicarea programului au dreptul de a alege ce vor primi copiii. Totuși, alegerea produselor distribuite trebuie să se bazeze pe considerații legate de sănătate și de mediu.

Recomandari