Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la cutite

VIDEO/ 180 de români blocaţi pe un aeroport din Belgia au trăit o zi şi-o noapte de umilinţe!

Vacanţa de Crăciun a început ca un coşmar pentru 180 de români. Aproape 24 de ore au fost blocaţi pe un aeroport din Belgia. Zborul spre casă a fost amânat de mai multe ori, pentru ca târziu în noapte să fie anulat. Printre pasageri se afla şi Laura Codruţa Kovesi, şefa parchetului european. Mame cu copii au dormit pe podea sau pe scaune şi spun că au primit ceva de mâncare abia după 10 ore de aşteptare.

Români blocați pe aeroport

Familii cu copii, bătrâni, bolnavi, dar şi tineri care voiau să ajungă acasă, în România, pentru sărbători, au îndurat ore de umilinţe. 180 de oameni s-au simţit abandonaţi în Belgia cu doar cinci zile înaintea Crăciunului. Printre ei, şi fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Avionul companiei low-cost ar fi trebuit să decoleze de pe aeroportul Charleroi ieri, în jurul orei 16. Zborul a fost amânat de mai multe ori. Iar aproape de miezul nopţii, pasagerii au fost transferaţi pe aeroportul Liege. Acolo au făcut noapte albă. Au dormit pe jos sau pe scaune şi s-au învelit cu câteva pături pe care le-au primit. Doar câţiva părinţi şi-au dus copiii la un hotel.

Abia astăzi, la ora prânzului, aeronava a decolat din Belgia, dar abia după intervenţia Ministerului Afacerilor Externe. Românii au aterizat la Cluj-Napoca, după aproape 24 de ore de chin. Haosul s-a instalat şi la noi în ţară. Este una dintre cele mai aglomerate perioade din an, iar astăzi şi vremea a îngreunat traficul aerian. A fost ceaţă densă, iar mai multe zboruri au avut întârzieri. Pe aeroportul din Cluj-Napoca, într-o aglomeraţie infernală, s-a iscat un scandal uriaş.

Compania aeriană low-cost implicată în scandal şi-a cerut scuze şi a transmis, în urmă cu o oră, că zborul a întârziat din cauza condiţiilor meteo, iar pasagerii au primit înapoi banii pe bilete.

Recomandari