Căutare Live

2 septembrie: ce sfinți sunt pomeniți astăzi de creștinii ortodocși

Astăzi, românii îl pomenesc pe Sfântul Ierarh Ioan Postitorul, prăznuit în calendarul creștin ortodox la 2 septembrie alături de Sfântul Mucenic Mamant.

Astăzi, românii îl pomenesc pe Sfântul Ierarh Ioan Postitorul, prăznuit în calendarul creștin ortodox la 2 septembrie alături de Sfântul Mucenic Mamant.

Sfântul Ioan Postitorul, Patriarhul Constantinopolului (582-595), a trăit în vremea împăraților Justin al II-lea (565-578), Tiberiu al II-lea (578-582) și Mauriciu (582-602). Patriarhul Eutihie al Constantinopolului l-a povățuit să îmbrace haina monahală. După mutarea Patriarhului Eutihie la Domnul, Ioan a fost ales Patriarh în locul lui. I se spune postitorul, pentru viața lui de postiri și rugăciuni necurmate. Pentru aceasta Dumnezeu l-a învrednicit cu darul săvârșirii minunilor și al proorocirii. A fost îngropat în Biserica Sfinții Apostoli din Constantinopol.

-38,5 grade în România! 17 oameni morți. ”Am găsit câinele înghețat în picioare. Seara era viu. La 6.30, decedat!”... Veste pentru elevi, în pragul noului an școlar. Au loc schimbări privind admiterea la liceu...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri