Live acumFilm: Capcana pentru parinti (r)
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

20 iunie, Ziua Mondială a Refugiatului 2019

Ziua Mondiala a Refugiatului este marcata anual pe data de 20 iunie. Acesta zi este dedicata curajului, fortei si perseverentei de care dau dovada refugiatii. Anul acesta Organizatiei Natiunilor Unite pune accentul pe importanta simplului gest de solidaritate.

Ziua Mondială a Refugiatului este marcată anual pe data de 20 iunie. Acestă zi este dedicată curajului, forței și perseverenței de care dau dovadă refugiații. Anul acesta Organizaţiei Naţiunilor Unite pune accentul pe importanța simplului gest de solidaritate.

Ziua Mondială a Refugiatului (World Refugee Day) a fost adoptată prin Rezoluţia 55/76 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, din 4 decembrie 2000. Ziua Mondială a Refugiatului are ca temă în 2019 #StepWithRefugees.

Potrivit Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), există peste 70,8 milioane de copii, femei şi bărbaţi au fost obligaţi să îşi părăsească ţările de origine, de două ori mai mulţi decât în urmă cu două decenii şi cu 2,3 milioane mai mulţi decât în anul precedent.

România este stat parte la toate instrumentele juridice internaţionale care guvernează activitatea UNHCR, respectiv Convenţia de la Geneva privind statutul refugiaţilor din 1951 şi Protocolul adiţional din 1967, Convenţia privind statutul apatrizilor din 1954 şi Convenţia privind reducerea cazurilor de apatridie din 1961, potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro