Antena Căutare

2016 - an blestemat? Cele mai grave accidente rutiere din lume în acest an. CARNAGIUL de pe Autostrada Soarelui - printre ele?!

Cel mai grav accident care a avut loc vreodată pe o autostradă din România a adus moarte şi haos pe drumul spre mare. 60 de oameni au fost răniţi şipatru  au murit în carambolul devastator în care au fost implicate 30 de maşini.

Cel mai grav accident care a avut loc vreodată pe o autostradă din România a adus moarte şi haos pe drumul spre mare. 60 de oameni au fost răniţi şipatru au murit în carambolul devastator în care au fost implicate 30 de maşini.

O perdea de ceaţă densă i-a orbit pe şoferi şi a fost de ajuns ca unul singur să încetinească brusc şi să schimbe banda. Este prima ipoteză care se ia în calcul. Au fost striviţi unii de alţii, iar cei care s-au salvat au ieşit pe geamuri, din grămada de maşini zdrobite.

CITEȘTE ȘI: Funcționau sau nu panourile “Atenţie ! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h!” în momentul măcelului de pe A2? CNAIR a dat răspunsul!

Printre ei, sunt şi mulţi eroi. Oameni care au alergat să ajute, înainte de a ajunge ambulanţele. Ori care au oprit, prin semne disperate, maşinile care se tot apropiau cu viteză.

Din păcate, anul 2016 a fost unul în care mulți oameni și-au găsit sfârșitul în accidente rutiere. Și nu doar în România, ci în întreaga lume.

CRONOLOGIA MORȚII ÎN TRAFIC

  • 20 martie 2016: 14 morți într-un accident în Spania

Cel puțin 14 persoane au murit după ce un autocar cu studenți Erasmus s-a răsturnat și s-a ciocnit cu un alt vehicul pe o autostradă, în nord-estul Spaniei, au anunțat serviciile de intervenție, potrivit DPA și EFE.

Accidentul s-a produs în apropiere de orașul-port Tarragona. La bordul autocarului se aflau 56 de studenți Erasmus, de diverse naționalități, care se întorceau de la un festival din Valencia. Mai mulți pasageri au fost, de asemenea, răniți, unii fiind în stare critică.

De la începutul anului 2016, în lume au avut loc mai multe astfel de evenimente rutiere tragice, soldate cu numeroase decese și persoane rănite.

  • 6 februarie 2016: 41 de morți pe o șosea aglomerată din India

Cel puțin 41 de persoane și-au pierdut viața și alte 26 au fost rănite când autobuzul în care se aflau s-a prăbușit de pe un pod în râul Purna, statul Gujarat din vestul Indiei. A fost unul dintre cele mai grave accidente rutiere din istoria Indiei alături de cel din 8 septembrie 2007, când peste 80 de pelerini au decedat după ce camionul care îi transporta s-a prăbușit într-o prăpastie din Nagbavji.

  • 31 ianuarie 2016: patru morți, zeci de răniți pe o autostradă din Slovenia​

Un cetățean român a murit și alți doi au fost răniți într-un accident în lanț produs pe o autostradă din Slovenia, ce leagă capitala Ljubljana de coasta Adriaticii. Peste 70 de mașini au fost implicate în accidentul soldat cu cel puțin patru victime și zeci de răniți.

Tot la această dată, două accidente rutiere grave au fost înregistrate în Egipt, ceața densă fiind cauza principală. Unul dintre ele care a provocat o ciocnire în lanț, în care au fost implicate peste zece vehicule, a provocat moartea a 16 persoane și rănirea altor 21.

Al doilea s-a produs ca urmarea a unei coliziuni care a avut loc pe o șosea din apropiere de orașul Beni Suef, la circa 95 de kilometri sud de Cairo, dintre un camion, care transporta muncitori, și un tren. Dintre pasagerii camionului, șase și-au pierdut viața și trei au fost răniți.

CITEȘTE ȘI: Accident pe A2: Patru morți și 57 de răniți; cel puțin 20 de autovehicule implicate! A fost activat planul roșu de intervenție

  • 15 ianuarie 2016: 13 turiști și-au găsit sfârșitul pe o autostradă din Japonia

Ei au murit după ce un autobuz ce se îndrepta spre o stațiune de schi a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat pe un drum de munte în centrul Japoniei. Alți 20 de turiști au fost răniți și transportați în orașul Karuizawa, la 120 km nord-vest de Tokyo.

Accidentul s-a produs după ce autobuzul care transporta o echipă de fotbaliști amatori și câțiva suporteri s-a prăbușit într-un râu din Veracruz.

Fenomen straniu în nordul Siberiei! Pe ţărmul oceanului Arctic au apărut uriaşi "bulgări de zăpadă". Care e ex... Vremea rea nu ne va ocoli deloc! Cod galben de vânt puternic în șase județe, în următoarele ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x