Antena Căutare

22 decembrie '89! Libertatea după care România tânjea este în aer

Vestea înăbuşirii în sânge a demonstrantiilor a ajuns în scurt timp la toată populaţia Bucureştiului. Mulţi dintre supravieţuitorii măcelului din zona centrală au fugit spre zonele industriale, unde au relatat muncitorilor cele întâmplate

Vestea înăbuşirii în sânge a demonstrantiilor a ajuns în scurt timp la toată populaţia Bucureştiului. Mulţi dintre supravieţuitorii măcelului din zona centrală au fugit spre zonele industriale, unde au relatat muncitorilor cele întâmplate.

Încă de la primele ore ale zilei, străzile din Bucureşti, şi din multe alte oraşe importante ale ţării, s-au umplut de oameni care strigau, în cor, "Jos Ceauşescu!", "Jos comunismul", "Victorie!", "Am învins!" şi "Libertate!".

Deşi revolta romanilor începuse cu multe zile înainte, deşi pe 21 decembrie romanii îl înfruntaseră pentru prima oară în direct pe Ceauşescu, ziua de 22 decembrie rămâne dată care a intrat în istorie drept ziua Revoluţiei romane din 1989.

Citește mai departe pe observator.tv!

DĂ VIAŢĂ EROILOR: "Au fost legitimaţi, au înaintat câţiva metri şi a început să se tragă în ei"... Vreme într-o continuă schimbare: 17 grade, maxima de Crăciun! Ce anunţ au făcut meteorologii pentru REVELION...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x