Antena Căutare

Românii au liber doar joi, de Ziua Unirii Principatelor. Următoarea minivacanță are 5 zile

În 2019, din punct de vedere legal, românii au 15 zile libere. Primele au fost 1 și 2 ianuarie, iar în această săptămână, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, primesc din noi liber.

În 2019, din punct de vedere legal, românii au 15 zile libere. Primele au fost 1 și 2 ianuarie, iar în această săptămână, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, primesc din noi liber.

Însă zilele de concediu ar putea fi prelungite cu cele oferite de stat cu prilejul sărbătorilor. În 2019, sunt 15 zile libere, dar pe unele le pierdem pentru că vor fi în weekend. De exemplu, Sfântul Andrei sau Ziua Naţională. În schimb, multe dintre ele pică joi sau miercuri, motiv numai bun ca Guvernul să facă punte.

De exemplu, între Paște, care pică anul acesta pe 28 aprilie, repectiv 29, a doua zi de Paște, liberă legal și ea și 1 mai, care pică într-o zi de miercuri, 30 aprilie ar putea fi desemnată liberă prin ordonanță de la Guvern.

Următoarea minivacanță pentru români, de vineri până miercuri, cinci zile

Astfel, după ziua de 24 ianuarie, următoarele zile libere le-am putea avea de Paşte şi 1 mai care sunt foarte apropiate ca date şi pică luni respectiv miercuri. Cum este foarte probabil ca marţi să fie declarată zi liberă, minivacanţa ar putea dura de pe 26 aprilie până pe 1 mai, adică de vineri până miercuri. Adormirea Maicii Domnului o vom sărbători în acest an într-o zi de joi, pe 15 august. Guvernul ar putea declara. în acest caz, ziua de vineri liberă pentru bugetari.

Aceasta ar fi următoarea minivacanță pentru români și va ține de vineri până miercuri. Adică românii vor avea cinci zile libere consecutive.

Imagini șocante filmate de un șofer. O ambulanţă fără niciun semnal, sonor sau luminos, la un pas să calce câțiva pieton... Mai mulți bani de la stat pentru elevi, începând de joi! Iată ce condiții trebuie să îndeplinească...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x