Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

3 minori din Bârlad au fost duși într-un centru de plasament la cererea copilei de 11 ani care a chemat Poliția să o scape din casa părintească

Cei trei frățiori din Bârlad cu vârste de 2,5 și 11 ani au fost duși de urgență într-un centru de protecție a copilului. Fetița cea mare a sunat disperată la poliție pentru a chema ajutoare care să îi scape din infernul trăit în casă. 

Dramă într-o familie din Bârlad! O fetiță de 11 ani a chemat Poliția prin 112 pentru că nu mai suporta iadul trăit din cauza certurilor dintre părinți: ,,Vreau să merg într-un centru pentru protecția copilului pentru că...''

Cei trei frățiori din Bârlad cu vârste de 2,5 și 11 ani au fost duși de urgență într-un centru de protecție a copilului. Fetița cea mare a sunat disperată la poliție pentru a chema ajutoare care să îi scape din infernul trăit în casă.

Mama copiilor era plecată în străinătate și tatăl recidivist, a ajuns din nou în spatele gratiilor după ce a dat foc locuinței ca să se răzbune că i-au fost luați copiii după apelul fetei la 112, cei trei micuți. Copilașii vor ajunge, cel mai probabil, în grija unui asistent maternal.
Cu mama plecată în străinătate și tatăl recidivist, ajuns din nou în spatele gratiilor după ce a dat foc locuinței ca să se răzbune că i-au fost luați copiii după apelul fetei la 112, cei trei micuți – de 2, 5 și 11 ani – vor ajunge, cel mai probabil, în grija unui asistent maternal.

„Minora a spus la telefon că vrea să fie dusă într-un centru pentru protecția copilului fiindcă tatăl său consumă alcool și face scandal în casă. Se va face anchetă pentru a se stabili dacă minorii erau supuși și violențelor fizice”, spune purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Forțele de ordine au ajuns în scurt timp la locuința indicată și i-au preluat pe cei trei copii ducându-i într-un centru specializat pentru victimele violențelor și abuzurilor asupra minorilor. Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Vaslui a început imediat o anchetă în acest caz. „Din primele verificări, s-a stabilit că minorii erau expuși la scene de violență verbală, limbaj obscen, care nu era indicat pentru vârsta lor. Cu alte cuvinte, copiii trăiau într-un mediu familial tensionat, pe fondul scandalurilor, în special dintre tatăl minorilor și bunica maternă”, a declarat pentru Libertatea responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui, Ionuț Dănilă.

Recomandari