Antena Căutare

30 iunie 2015, ziua în care adăugăm o SECUNDĂ în plus la timpul oficial! Uite ce urmări vor fi!

Viteza de rotație a Pământului încetinește, motiv pentru care suntem nevoiți să adăugăm o secundă în plus la o anumită perioadă de timp.

Viteza de rotație a Pământului încetinește, motiv pentru care suntem nevoiți să adăugăm o secundă în plus la o anumită perioadă de timp.

Doar așa se poate face sincronizarea ceasurilor atomice cu rotația Terrei. Ceea ce mulți nu știu este faptul că acest fenomen afectează în mod direct calculatoarele și sistemele de operare.

Ultima dată când s-a adăugat o secundă în plus a fost în anul 2012. Atunci, serverele unor site-uri importante precum Mozilla, Amazon, LinkedIn și Foursquare s-au blocat. Acest lucru s-a produs din cauza faptului că sistemele de operare nu pot înregistra aceeași secundă de două ori, comportându-se așadar ca și când ar fi vorba despre o eroare.

Anul acesta, International Earth Rotation Service a luat decizia de a adăuga încă o secundă. Măsura se va impleta în data de 30 iunie 2015, acesta fiind cel de-al 26-lea an în care se face acest lucru.

Atunci când s-a realizat acest lucru, activitatea de la bursă a avut de suferit, iar sistemele GPS au înregistrat erori de calcul.

Un elev român a realizat ceva la care mulți din LUME nici nu VISEAZĂ! România are un nou motiv de MÂNDRIE!... Cărți și bilete GRATUITE la spectacole! Bugetarii ar putea primi un voucher cultural...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x