34 de ani fără Amza Pellea. Fiica actorului: ”Tată, marea e tot acolo, munţii sunt la locul lor. Soarele unde-l ştii. Doar că... Dorul, dorul e din ce în ce mai mare”

 
+3 click pentru
galerie

Oana Pellea a publicat, marţi, pe platforma de socializare Facebook, un mesaj adresat tatălui ei, actorul Amza Pellea, la împlinirea a 34 de ani de la moartea lui. 

„Tata, în ziua în care ai plecat cerul nu era ca azi. Nu. Era mult mai gri. Era mai frig. Era mai urât afară.  Pământul pe care călcăm era mai tânăr... că şi pământul din mine. Mama (Domnica Pellea, n.r.) era lângă mine... acum e lângă tine. Oamenii erau la fel... frumoşi, urâţi, buni, răi, meschini, generoşi, laşi, curajoşi...oameni şi ei. Oamenii încă mai râd, încă mai plâng, încă iubesc, urăsc, încă sunt oameni. Mulţi s-au născut, mulţi au murit.  Multe am aflat, multe am uitat. Multe s-au schimbat de atunci. Nu s-a schimbat nimic. Totul e la fel fiind total diferit. Marea e tot acolo. Munţii sunt la locul lor. Soarele unde-l ştii. Doar că... Dorul, dorul e din ce în ce mai mare. Dorul doare tăcut, acut. 34 de ani de dor. Îţi mulţumesc că în fiecare zi eşti în şi cu mine. Te iubesc, a scris Oana Pellea pe o rețea de socializare.

Între persoanele care au scris comentarii la mesajul publicat de Oana Pellea s-a numărat şi actriţa Maia Morgenstern, care a spus că Amza Pellea i-a dăruit „multă încredere şi drag de viaţă”.

„Dragă, eu îi mulţumesc. Multă încredere şi drag de viaţă mi-a dăruit. Fie memoria sa binecuvântată”, a scris Maia Morgenstern.

Născut pe 7 aprilie 1931 în Băileşti, Dolj, Amza Pellea a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori români de teatru şi film. S-a remarcat interpretând personaje precum Nea Mărin, din cel mai urmărit și îndrăgit film românesc al tuturor timpurilor, Nea Mărin Miliardar, dar şi personaje istorice precum Decebal şi Mihai Viteazul. A murit la 12 decembrie 1983 în Bucureşti, la vârsta de 52 de ani. Este înhumat la cimitirul Bellu.  facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE