Antena Căutare

5 meserii bine plătite din România care nu necesită o diplomă

Atunci când sunt puși să-și imagineze mediul în care ar dori să lucreze, mulți tineri se vor gândi la un spațiu elegant și confortabil într-o clădire de birouri. Pentru aproximativ 15% dintre români acest lucru nu se aplică, însă, acest procent reprezentând mână de lucru necalificată din țară la nivelul anului 2016

Atunci când sunt puși să-și imagineze mediul în care ar dori să lucreze, mulți tineri se vor gândi la un spațiu elegant și confortabil într-o clădire de birouri. Pentru aproximativ 15% dintre români acest lucru nu se aplică, însă, acest procent reprezentând mână de lucru necalificată din țară la nivelul anului 2016, potrivit unui raport realizat de Patronatului

Investitorilor Autohtoni. Însă chiar dacă nu vine la pachet cu un mediu similar marilor corporații, un loc de muncă necalificat poate reprezenta o sursă importantă de venit. Pentru persoanele care nu dețin o diplomă, e important de știut că există oferte și locuri de muncă bine plătite, care se pot dovedi extrem de profitabile pe termen lung.

5 meserii bine plătite din România care nu necesită o diplomă:

1. Transformă munca în gospodărie într-o adevărată meserie

Poate cea mai importantă parte din experiența acumulată de un muncitor necalificat vine din propria gospodărie, acolo unde fiecare trebuie să știe să se descurce cum poate cu resursele pe care le are ca să-și rezolve cele mai arzătoare probleme. O investiție inițială minimă într-un aparat de sudura se poate dovedi utilă atât în munca pentru reparațiile și întreținerea gospodăriei, cât și pentru alte lucrări efectuate în alte gospodării vecine. Cu câteva cursuri de specializare și puțină experiență, un sudor poate ajunge în România și la un salariu de 2500 lei pe lună, această meserie fiind în continuare căutată pe piață.

2. Câștigă bani cu un permis auto

În ultimii ani, România a reprezentat o piața puternică de export pentru mâna de lucru necalificată. Meseriași cu experiență și angajați din domeniul restaurantelor sau transportului au ales sa plece din țară pentru salarii atractive obținute în Europa de Vest. Pentru cei care dețin un permis auto de categoria C și C+E, pot găsi locuri de muncă în domeniul transportului de marfă. Cu un atestat special pentru categoria D se deschide și oportunitatea de a lucra în transportul de persoane, domenii bine răsplătite, nu prin salariul de bază, unde un șofer va încasa salariul minim, ci prin diurnă, unde suma strânsă lunar se poate ridica și la 3000 sau 4000 de lei.

3. Salariile record la care poate ajunge un controlor de trafic aerian

Poate părea surprinzător, dar nu este nevoie de o facultate pentru a putea deveni controlor de trafic aerian. În schimb, fiecare candidat trebuie să termine anumite specializări și să treacă de mai multe teste înainte de a spera la un loc de muncă în acest domeniu. Considerat unul dintre cele mai stresante job-uri din lume, postul de controlor de trafic poate aduce în medie un venit și de 5000 de euro brut pe lună, fără a lua în calcul bonusurile.

4. Alpinist utilitar, o meserie pentru cei cu spirit de aventură

Pentru cei născuți și crescuți în zonele montane, meseria de alpinist utilitar poate fi o sursă bună de venit, peste salariul minim pe economie. Un alpinist cu puțină experiență poate ajunge să câștige lunar între 3000 și 3500 de lei.

5. Salariul la care poate ajunge o manichiuristă/pedichiuristă

O altă meserie profitabilă chiar și pentru cineva fără studii superioare este cea de manichiuristă/pedichiuristă, unde salariile la care o angajată poate ajunge în urma cursurilor de specializare poate ajung și la 2500 - 3000 lei. De asemenea, acest tip de job este căutat și recompensat extrem de bine și în țările din Europa de Vest.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: michaeljung

Torţionarului Alexandru Vişinescu a cerut întreruperea a executării pedepsei din motive de vârstă și medicale. Care este... Încă nu ți-ai rezervat cazarea la munte, pentru minivacanța de 1 MAI? Mai ai o șansă: Unde mai găsești LOCURI LIBERE. S...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x