Antena Căutare

500 de fermieri mici au pus bazele cooperativei "Tarnava Mare"

Unde-s doi puterea creste. O vorba pe care o stiau, din batrani si mai multi fermieri din Harghita. Iar oamenii au si pus-o in aplicare: au pus mana de la mana, au cumparat o fabrica de lapte si de aici totul a mers ca pe roate. Acum se pregatesc sa-si vanda produsele nu doar pe piata interna. Isi stabilesc singuri pretul si deja alti zeci de fermieri se inghesuie sa faca parte din cooperativa lor

Sunt 500 de fermieri care au investit in fabrica de lapte "Tarnava Mare". Fiecare are doar cateva vaci, dar din asta traiesc de cand se stiu. Cand au simtit ca-i paste falimentul, caci pretul laptelui scadea din ce in ce mai tare, s-au hotarat sa nu mai stea cu mainile in san. “Asta este obiectivul principal, sa-i sustinem pe producatorii mici care au o vocatie deosebita. Noi putem sa procesam oricand o treime din productia de lapte a judetului Harghita”, a declarat Varga-Nagy László, presedintele cooperativei agricole "Tarnava Mare"

Asa ca s-au strans cativa si au pus pe picioare fabrica. Acum, aceasta poate procesa chiar 50.000 de litri de lapte pe zi. Inainte nu primeau prea mult pentru un litru dar acum obtin un pret cu 20 la suta mai mare decat cel pietei.

Iar cei care au probleme se pot inscrie in cooperativa. “Asta e ultima speranta, speram ca va fi mai bine”, spun producatorii.

Cooperativa "Tarnava Mare" se pregateste acum sa scoata pe piata si cascaval sau unt. Iar in curand, vor sa vanda si in afara. Evident, la un asemenea succes au rezonat si altii. Din ce in ce mai multi fermieri mici vor sa se inscrie in cooperativa.

Pensiunile de la munte pregatesc oferte speciale pentru "Ziua Indragostitilor"... Se scumpeste berea!!!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x