Antena Căutare

58 de elevi din Aninoasa fac orele intr-un depozit. Institutiile paseaza vina de la una la alta

Invata carte pe stiva de lemne. 58 de elevi din Aninoasa fac orele intr-un depozit. Conducerea institutiei a recurs la aceasta solutie de nevoie: scoala din localitate e la un pas sa se prabuseasca si oricand s-ar putea intampla o tragedie. Acum responsabilii arunca vina dintr-o parte in alta

Intr-o fosta magazie de lemne au fost amenajate doua sali de curs. Sunt 58 de scolari din clasele unu-patru. Stau claie peste gramada, abia au loc sa se miste, iar ca sa iasa din banca e o adevarata aventura. Dar. macar au siguranta ca nu le va cadea scoala in cap. Cladirea in care au invatat pana acum a fost ridicata in urma cu 90 de ani. Iar timpul si-a spus cuvantul asupra constructiei din lemn si chirpici. “Peretii sunt crapati in afara exteriorul tencuiala a cazut si toate lemnele din care e construita scoala sunt putrede”, a declarat invatatoarea Lucretia Sisoi.

Asa au ajuns sa invete in depozitul de lemne. Profesorii s-au consultat cu parintii si toti au fost de acord ca aceasta ar fi cea mai buna solutie, cel putin pentru moment.

Cat despre raspundere. se pierde undeva, intre institutii. “Pasii pentru a demola o astfel de constructie sunt de a obtine niste avize de la scoala generala din Aninoasa si de la Inspectoratul Scolar Judetean si de la Ministerul Educatiei. Noi ne-am lovit de refuzul celor de la Inspectorat de a ne da acest aviz”, a precizat Ilie Pietroi, primarul comunei Aninoasa.

“Inspectoratul Scolar Judetean Gorj nu are atributii si nu poate sa dea avize pentru a fi demolate scolile din Gorj”, a mentionat inspectorul scolar general Ion Isfan.

Pana cand se va lamuri situatia, elevii vor invata tot in magazia de lemne. Costurile unei constructii noi depasesc 800 de mii de lei.

O femeie din Ramnicu Valcea a fost la un pas sa fie spulberata de o masina! Autoturismul lovise inainte o ambulanta... Femeile din Arad isi vand parul din cap! O firma de peruci din Ucraina ofera pana la 1.000 de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x