Antena Căutare

6.500 de angajati, disponibilizati de la Posta Romana

Noua organigrama a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), discutata vineri in Consiliul de Administratie, prevede disponibilizarea unui numar de 1.029 de angajati, conform ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Dan Nica. Iar intr-un comunicat al companiei se arata ca numarul total al concedierilor se va ridica la aproape 6.500 de salariati, cu 5.500 in a doua faza a programului de redresare.

"Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Posta Romana a analizat, vineri, solutiile pentru evitarea intrarii in insolventa a companiei, aproband prima etapa de reorganizare, prin care vor fi disponibilizate 1.029 de persoane, 949 numai din cadrul conducerii si administratiei", se arata intr-un comunicat al companiei.

Posta Romana are circa 35.000 de angajati. Compania a inregistrat in ultimii trei ani pierderi care cumuleaza aproximativ 100 milioane de euro.

Directorul general al CNPR, Ion Smeeianu, a declarat, dupa incheierea sedintei Consiliului de Administratie, ca a primit sprijin pentru noua structura organizatorica si pentru disponibilizarile care vor fi facute in prima faza.

"Vrem sa facem o evaluare post cu post, pozitie cu pozitie si in zona direct productiva, pentru ca, in a doua faza de reorganizare a companiei, sa mai fie disponibilizate circa 5.500 de persoane, in urma discutiilor cu sindicatele", spus Smeeianu.

In paralel cu disponibilizarile vor fi implementate noi strategii comerciale, de scadere a cheltuielilor si de crestere a veniturilor, prin dezvoltarea serviciilor oferite de catre Posta Romana, se mai arata in comunicat.

Foto: Intactimages

VIDEO! Politist pe motocicleta, doborat in trafic... Bucuresti: Un pescar a disparut in Lacul Morii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x