Antena Căutare

600 de jandarmi mobilizati de Revelion, restrictii de circulatie

Peste 600 de jandarmi vor asigura ordinea si siguranta publica in Bucuresti, in perioada 30 decembrie - 1 ianuarie, in timpul evenimentelor dedicate Revelionului, pentru a caror buna desfasurare au fost instituite si restrictii de cirulatie pe anumite artere, informeaza Jandarmeria Capitalei

In Piata Constitutiei vor fi prezenti 250 de jandarmi, in Piata George Enescu, 150 de jandarmi, iar in zona Parcului Drumul Taberei aproximativ 50 de jandarmi.

Jandarmeria Bucuresti precizeaza ca la petrecerea de Revelion din Piata Constitutiei, organizata de municipalitate, sunt asteptate aproximativ 20.000 de persoane. Delimitarea zonei a inceput luni, cu instalarea gardurilor de protectie.

Pentru buna desfasurare a evenimentului, circulatia rutiera va fi restrictionata pe Bulevardul Unirii intre bulevardele I.C. Bratianu si Libertatii in perioada 31 decembrie, ora 21.00 si 1 ianuarie, ora 6.00, precum si pe Bulevardul Libertatii intre Bulevardul Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie, in perioada 31 decembrie ora 23.30 si 1 ianuarie ora 2.00.

La petrecerea de Revelion din Piata George Enescu, sunt asteptateaproximativ 30.000 de persoane, informeaza Jandarmeria Bucuresti. Probele si repetitiile vor incepe din 29 decembrie.

Circulatia rutiera in zona va fi restrictionata pe strada Franklin in perioada 29 decembrie, ora 7.00 - 1 ianuarie, ora 7.00. Alte restrictii vor fi impuse pe Calea Victoriei intre Piata Victoriei si strada I. Campineanu, strada Stirbei Voda, intre strada Luterana si Calea Victoriei, strada George Enescu, strada Episcopiei, strada C-tin Exarcu, strada Dem I. Dobrescu, strada C.A. Rosetti in perioada 31 decembrie ora 20.00 si 1 ianuarie ora 2.00, gradual, in functie de afluenta publicului.

O alta petrecere de Revelion este organizata de Centrul Cultural European Sector 6 in Parcul Drumul Tabarei - pe arealul lacului, fiind asteptate aproximativ 2.000 de persoane.

Jandarmii recomanda participantilor la evenimentele organizate in noaptea de revelion sa nu aduca la spectacole artificii, petarde, sticle sau cutii metalice cu bauturi alcoolice, sa nu arunce cu obiecte catre scene, sa nu forteze cordoanele de ordine, sa nu depaseasca limitele decentei in manifestarile comportamentale si sa tina cont ca manifestarile obscene si cele contra bunelor moravuri sunt sanctionate de lege.

In aceasta perioada, jandarmii bucuresteni vor intensifica actiunile vizand interzicerea comercializarii obiectelor artizanale de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice, acestea desfasurandu-se in marile piete bucurestene, precum si in alte zone ale Capitalei. Potrivit articolului 31 din Legea 126/1995, "orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an".

De asemenea, in aceasta perioada se vor intensifica si masurile de ordine publica pe mijloacele de transport in comun si in statiile RATB, in zona marilor centre comerciale, precum si in zonele unde se vor organiza evenimente de interes public, potrivit sursei citate.

Cetatenii pot solicita sprijinul jandarmilor in situatia tulburarii ordinii publice sau in cazul in care sunt martorii savarsirii altor fapte antisociale, la numarul unic pentru situatii de urgenta 112, potrivit sursei citate.

Sursa: jurnalul.ro

Ocna Mures: 17 milioane de lei, pentru stabilizarea terenului si acoperirea craterului... Zapada afecteaza activitatea aeroporturilor. Vezi lista curselor anulate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x