Antena Căutare

7 sfaturi pentru a-ti mentine starea de bine in timpul crizei de coronavirus

Criza de coronavirus ne-a stricat planurile și rutina și ne alimentează, constant, cu teamă și anxietate.

7 sfaturi pentru a-ti mentine starea de bine in timpul crizei de coronavirus
7 sfaturi pentru a-ti mentine starea de bine in timpul crizei de coronavirus

Ai aflat deja totul despre Coronavirus, iar izolarea rămâne o măsură eficientă de prevenție a infecției, însă poate fi dificil să-ți menții starea de bine în această perioadă. Iată ce poți face în izolare pentru a scăpa de sentimentele negative.

Petrece timp cu cei dragi!

De când nu ai mai petrecut timp cu persoanele apropiate, din cauza rutinei aglomerate pe care o ai în mod normal? Deseori, viața profesională nu ne mai lasă timp și pentru copii sau partenerul de viață. Însă, în această perioadă, te poți bucura de activități în familie, dacă nu ești izolat singur. Uitați-vă la filme, jucați-vă sau, pur și simplu, doar vorbiți despre orice. Folosește-te de izolare pentru a reconsolida relațiile cu cei dragi.

Dacă nu ești izolat împreună cu persoanele dragi, le poți apela telefonic și poți juca diferite jocuri online, împreună cu ele. Și, chiar dacă nu-ți poți vedea, fizic, prietenii, conferințele video vă ajută să simulați întâlnirile obișnuite.

Fă mișcare!

Izolarea favorizează sedentarismul. Însă, dacă stai acasă, nu înseamnă că nu poți face mișcare. Fă sport chiar în confortul casei tale și încearcă diverse tipuri de activități fizice, fără acea jenă cauzată de prezența străinilor.

Dacă stai la curte, este chiar mai ușor, pentru că dispui de mai mult spațiu și poți face activități în aer liber. Plimbă-te în grădină, grădinărește, joacă-te cu mingea sau sari coarda.

Indiferent că locuiești la casă sau la apartament, poți încerca diverse activități, precum: circuitele HIIT, zumba, aerobic, exerciții de stretching, dans, fitness. Știai că obiectele pe care le ai în casă sau în curte pot fi accesorii pentru unele exerciții? Internetul îți pune la dispoziție ghiduri care te ajută să faci sport corect.

Fă ce îți place!

Acum, ai timp să te bucuri de hobby-urile tale și să improvizezi, dacă nu ai acces la resursele necesare. Pictatul, croitoria, cântatul, dansul, cititul sau orice altă activitate care te pasionează alungă anxietatea și plictiseala. Acum, ai șansa chiar să evoluezi în pasiunile tale.

Încearcă lucruri noi!

Te-ai gândit că ai putea descoperi noi pasiuni? În această perioadă, creativitatea scoate ce e mai bun și productiv din oameni. Folosește-ți imaginația și resursele și încearcă hobby-uri noi. Va fi mult mai ușor să alungi plictiseala, să vezi izolarea din altă perspectivă și să te redescoperi pe tine însuți.

Relaxează-te cu tehnici speciale

Tehnicile de relaxare, după cum le descrie și denumirea, sunt metode care te ajută să te simți mai bine sau să te relaxezi. În această perioadă, trebuie să ne păstrăm calmul și buna dispoziție. Tehnicile de relaxare îți pot schimba starea de spirit într-un mod în care nici nu te aștepți.

Printre acestea, Yoga și tai chi, care utilizează mișcări sau exerciții fizice, dar și un anumit ritm de respirație. Meditația prin scanare corporală presupune focusarea pe diferite părți ale corpului. Tehnicile de respirație constau în modificarea ritmului și amplitudinii respirației. Toate aceste metode au fost studiate și li s-a demonstrat eficiența. Multe dintre acestea se utilizează încă din antichitate.

Dezvoltă-te!

Deși ești închis în casă, nu te plafona! Profită de această perioadă ca să studiezi mai mult și ca să evoluezi profesional. În această perioadă au loc și diferite conferințe pe platformele online, atât naționale, cât și internaționale. Și, chiar dacă nu poți lua contact fizic cu oamenii, poți interacționa, virtual, cu aceștia. Acest lucru te va ajuta să-ți menții starea de bine.

Odihnește-te!

După ce se încheie această perioadă dificilă, toată lumea va reveni la rutina zilnică. Însă, este posibil să lucrăm intensiv la job, facultate sau școală, pentru a recupera timpul pierdut. Odihnește-te pentru a-ți reîncărca bateriile pentru ce urmează. Nu sta treaz până la ore târzii și dormi minim 7-8 ore pe noapte. Odihna favorizează o stare de bine și reduce stresul.

În concluzie, schimbarea perspectivei asupra crizei de coronavirus și izolării te poate ajuta să te bucuri de această perioadă și să alungi anxietatea.

Arafat, despre amenzi: Lipsa unor unelte care să descurajeze pe cei care nu vor să respecte regulile devine o problemă m... Bani în plus pentru românii infectați cu noul coronavirus. Boala COVID-19 va fi reîncadrată în grupul bolilor de categor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x