Antena Căutare

80.000 de oameni, in mars prin Bucuresti

Cele cinci confederatii sindicale scot in strada peste 80.000 de oameni, facand apel la toti "nemultumitii Romaniei", someri, studenti, pensionari, sa li se alature pentru ca alesii neamului sa fie treziti la realitate si sa isi vada nemultumitii in strada.

Sindicalistii vor iesi in strada miercuri, 27 octombrie, pentru a-si mai cere inca o data salarii decente si conditii de viata normale pentru o tara europeana. Marsul de protest se va desfasura pe traseul Piata Victoriei - Bulevardul Magheru - Piata Unirii - Piata Constitutiei. Sindicalistii ameninta cu greva generala daca in urma protestului de miercuri nu obtin un raspuns favorabil la cererile lor.

"Mergem cu toti sa spunem: Nu saraciei! Nu dispretului!", se precizeaza intr-un comunicat comun al celor cinci confederatii sindicale. Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA", Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania - "Fratia", Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, Confederatia Sindicala Nationala "Meridian" au decis organizarea acestei ample manifestatii de protest dupa ce au discutat despre revendicarile sindicale cu reprezentantii Guvernului si cu grupuri parlamentare ale partidelor.

"Din discutiile purtate cu reprezentantii Guvernului nu au rezultat solutii privind rezolvarea revendicarilor partii sindicale. Din acest motiv, CNS «Cartel ALFA», BNS, CNSLR - «Fratia», CSDR, CSN «Meridian» au fost obligate sa-si continue desfasurarea actiunilor sindicale, respectiv sa organizeze un miting si un mars in Capitala in ziua dezbaterii in Parlament a motiunii de cenzura, sustinand impreuna o schimbare a actualului Executiv, care refuza cu obstinatie sa priveasca la solutiile propuse si la revendicarile partii sindicale", se arata in acelasi comunicat.

Protestatarii vor ajunge in Bucuresti in jurul orei 7:30, urmand ca de la ora 10:00 sa se adune in Piata Victoriei. La ora 11:00, sindicalistii vor pleca in mars pe traseul Bulevardul Magheru - Piata Unirii - Piata Constitutiei, unde vor ramane pana la ora 17:30, in asteptarea rezultatului votului la motiunea de cenzura.

Liderii sindicali au declarat ca spera ca actiunea de protest de miercuri sa fie una pasnica, democratica si fara altercatii. In timpul dezbaterii motiunii de cenzura vor fi delegatii ale sindicalistilor la fiecare poarta a Palatului Parlamentului, insa numarul reprezentantilor nu va fi foarte mare, pentru a nu bloca intrarea in cladire.

Motiunea de cenzura initiata de opozitie va fi dezbatuta si votata la 27 octombrie, cu incepere de la ora 11:00.

Tot articolul, in Jurnalul National

Cinci membri ai gruparii "Ghenosu", retinuti in urma a 13 perchezitii... Dan Diaconescu a fost trimis in judecata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x