Antena Căutare

80% din cadrele didactice din Satu Mare au intrat in greva japoneza

Aproape 80 la suta din cadrele didactice din judetul Satu Mare au intrat, in aceasta dupa-amiaza, in greva japoneza, purtand banderole albe pe brat, ca urmare a apelului facut de cele cinci confederatii sindicale pentru ca angajatii sa isi intrerupa activitatea in fiecare zi de miercuri.

Vicepresedintele Cartel Alfa Satu Mare, Ioan Dragan, care este si presedinte al Sindicatului din Invatamantul Preuniversitar, a declarat ca informatiile primite din judet arata ca aproximativ 80 la suta din sindicalistii din invatamant au intrat in greva japoneza.

"Cadrele didactice au hotarat sa se alature protestului intrand in greva japoneza de la ora 12.00. Din informatiile pe care le-am primit din scoli rezulta ca profesorii nu au vrut sa intrerupa lucrul, deoarece au pierdut deja mult din venituri ca urmare a grevelor la care au participat, iar, cum Guvernul este in continuare autist, o greva generala nu ar face decat sa le micsoreze si mai mult salariile", a precizat Dragan.

Acesta a precizat ca nu are informatii ca sindicalisti din alte domenii de activitate sa fi intrerupt lucrul.

De asemenea, liderul CNSLR Fratia Satu Mare, Dan Burulea, a declarat ca, din informatiile pe care le detine, doar profesorii au intrat in greva japoneza in judetul Satu Mare, restul bugetarilor nerecurgand la forme de protest.

Sursa: Jurnalul National

Alcoolemie record la un tanar din Iasi - 6 la mie... VIDEO! Timisoara: Revolta intr-un complex universitar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x