Antena Căutare

80% dintre bancile din Romania au legaturi cu reteaua aflata in spatele fraudei de 22 milioane de euro

80% dintre bancile din Romania au legatura cu reteaua care a prejudiciat statul cu 22 de milioane de euro, prin credite cu acte false. Mai mult decat atat, seful gruparii are relatii stranse cu functionari din institutii de stat importante, inclusiv Senatul Romaniei si ANAF, se arata in referatul procurorilor de la DIICOT.

"Liderul gruparii, Mihai Stan, a reusit sa-si creeze un cerc relational extrem de important din care fac parte functionari cu rang inalt din cadrul ministerului Econmiei, Comertului si Mediului de Afaceri, ministerului Agriculturii, Senatul Romaniei, AVAS, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, ANAF, Fondul National de Garantare a Creditului Rural si alte structuri ale statului roman. Din acelasi cerc relational fac parte persoane care ocupa functii de conducere la nivelul sucursalelor sau ale structurii centrale din majoritatea bancilor comerciale care functioneaza pe teritoriul Romaniei.Toate aceste persoane fie au fost atrase pe cale infractionala de catre liderii gruparii, fie au fost induse in eroare."

"Avand in vedere numarul actelor materiale duse la bun sfarsit sau executate partial, (...),prejudiciul creat cat si faptul ca prin activitatea infractionala grupul a cuprins peste 80 la suta din sistemul bancar romanesc si o parte importanta a institutiilor statului, grupul Mihai Stan-Daniel Ruse isi castiga prin amploarea si complexitatea sa un loc aparte in cazuistica penala", se arata in referatul DIICOT.

Sursa: Antena3.ro

IMAGINI SOCANTE! Eforie Nord: Jurnalist batut cu salbaticie... Zapada vine din Decembrie! Cum va fi vremea de Sarbatori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x