Antena Căutare

800 de butelii, încărcate într-un tir, au explodat în dreptul localității Mihăilești, acolo unde, în 2004, 18 oameni au murit în urma unei deflagrații

Un tir încărcat cu butelii a luat foc pe DN2E85 pe raza localității Mihăilești, în județul Buzău, circulația rutieră fiind întreruptă la această oră în zonă, între orașele Urziceni și Buzău, informează Centrul INFOTRAFIC al IGPR, citat de Agerpres.

Un tir încărcat cu butelii a luat foc pe DN2E85 pe raza localității Mihăilești, în județul Buzău, circulația rutieră fiind întreruptă la această oră în zonă, între orașele Urziceni și Buzău, informează Centrul INFOTRAFIC al IGPR, citat de Agerpres.

Prefectul județului Buzău, George Sava, a declarat, la Digi24, că accidentul s-a produs din cauză că anvelopele tirului au explodat și au luat foc, care apoi s-a întins la restul autotrenului, iar focul a cuprins și remorca, după care cele 800 de butelii încărcate în autovehicul au început să explodeze.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Șoferul a sunat la 112, iar la fața locului au intervenit opt autospeciale de pompieri, șase venite de la Buzău, iar două de la Urziceni, a precizat prefectul George Sava.

"La ora actuală se lucrează la lichidarea focarului de foc (...) Oamenii (localnicii din zonă n.red.) au fost îndepărtați cât mai mult de zona respectivă, pe un perimetru de 500 de metri", a relatat prefectul George Sava, care a mai precizat că nu s-au înregistrat victime.

De asemenea, prefectul a mai precizat că șoferii care au ajuns în zonă dinspre Buzău pot folosi ca rute alternative drumul național Buzău-Ploiești, pe care pot ajunge folosi drumurile comunale din zonă pentru a ajunge la Mizil.

Potrivit inspectorului Amalia Călugăru de la IPJ Buzău, s-au instituit filtre la ieșirea din Buzău, la Hanul lui Țintă și Căldărușanca.

"Autovehiculele care circulă dinspre București spre Buzău sunt deviate pe DNJ 2H Căldărușanca-Vlădeanu Sărat-Pitulicea—Mizil, iar cele care circulă din Moldova spre București pe DN1 B Buzău-Mizil-Ploiești", a mai declarat Amalia Călugăru.

Localitatea Mihăilești din județul Buzău este cunoscută pentru accidentul din mai 2004, când tot pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie uriașă cauzată de accidentul unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Atunci s-au înregistrat 18 morți (dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului Antena 1), precum și 13 răniți grav.

Părinții care pleacă la muncă în Italia pot fi amendați cu până la 1.000 de lei, dacă nu numesc o persoană care să se oc... RATB gratuit pe anumite tronsoane. Când urmează să intre în vigoarea noua schimbare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x