Căutare Live

800 de cazuri noi de coronavirus pe zi, în România, spre sfârșitul lunii august. Medic, avertisment sumbru: ”Se va ajunge aici dacă oamenii nu respectă măsurile!”

Sute de cazuri noi de coronavirus sunt confirmate în fiecare zi, în România, iar estimările oamenilor de știință nu sunt deloc bune, întrucât spre sfârșitul lunii august sunt așteptate 800 de cazuri noi. 

800 de cazuri noi de coronavirus pe zi, în România, spre sfârșitul lunii august. Medic, avertisment sumbru: ”Se va ajunge aici dacă oamenii nu respectă măsurile!”

Emilian Popovici, vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie, a lansat un semnal de alarmă și spune că numărul cazurilor de coronavirus va continua să crească, în cazul în care oamenii nu respectă măsurile de protecție.

”Vorbim de lucruri logice până la urmă. Vorbim de un raport între măsurile care s-au relaxat şi felul în care populaţia a înţeles să respecte sau să nu respecte aceste măsuri, aşa relaxate cum sunt. În momentul în care oamenii nu respectă măsurile, nu se poate întâmpla decât un singur lucru, mai ales pe fondul relaxării, anume creşterea numărului de cazuri. Practic, de la începutul lunii iunie, am ajuns la un număr bazal de reproducere de peste 1. Reamintesc că numărul bazal peste 1 înseamnă o creştere a epidemiei”, a declarat medicul Emilian Popovici, luni dimineaţa, la Europa FM.

Ultimă oră! S-a decis când și cui poate fi aplicată carantina. Măsura, pentru județele cu focare și pentru persoanele care vin în România din zone de risc

”Dacă mergem după scenariul de 1.1, făcut de dl Valentin Pârvu şi ne gândim că acest număr bazal se va menţine, practic, în jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de infecţii noi pe zi, ceea ce va însemna o corespondenţă în Terapia Intensivă de peste 500 de cazuri. Aceasta este o situaţie pe care sistemul ar trebui să o poată gestiona. Dar, ne putem pune întrebarea, dacă această situaţie va persista, ce se va întâmpla în septembrie? Chiar dacă se menţine un număr bazal de reproducere, să zicem, relativ stabil, în timp numărul de cazuri în ATI va creşte. Lucrurile trebuie reglate după aceste cifre, care nu pot greşi semnificativ, pentru că, până acum, proiecţiile au fost corecte”, a adăugat specialistul.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

”Dacă acest număr bazal de referinţă ar creşte la 1.2, într-o perspectivă de câteva săptămâni din momentul în care s-ar produce această creştere, s-ar putea ajunge la cifre mult mai mari, în sensul că s-ar putea ajunge la 2.000 de cazuri noi pe zi, ceea ce a însemna o corespodenţă de 1.400 de cazuri în Terapie Intensivă”, atrage atenţia Emilian Popovici.

250 de cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 6 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.768 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 227 de pacienți.

Încă un focar de COVID-19 în România. Un medic și mai multe asistente de la Spitalul Județean Ploiești sunt infectate cu noul coronavirus

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 771.482 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 306 apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 872 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 193.501 lei.

Încă un focar de COVID-19 în România. Un medic și mai multe asistente de la Spitalul Județean Ploiești sunt infectate cu... Românii care au programate concedii în Grecia ar putea afla de la o zi la alta că nu mai pot pleca. MAE: Grecii pot modi...
Praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan
Pentru momentele în care prietenii vin în vizită și dorești să-i surprinzi cu ceva dulce,...
Horoscopul zilei de 8 octombrie 2022. Săgetătorii suferă din dragoste. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 octombrie 2022 vine cu multe transformări pentru nativii din zodia...
Parteneri
Praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan
Catine.ro
Ultimele știri
x