Antena Căutare

Atenție, români! 92 de tipuri de măși neconforme se găsesc în comerț. Cum puteți identifica modelele periculoase

Atenție ce măști cumpărați! Un ONG trage semnalul de alarmă în comerț se găsesc 92 de tipuri de măști neconforme. Cum recunoașteți modele periculoase.

Atenție, români! 92 de tipuri de măși neconforme se găsesc în comerț. Cum puteți identifica modelele periculoase

Profimedia

Reprezentanții Infocons trag semnalul de alrmă în România. În comer ar exista 92 de modele de măști neconforme.

Cum recunoașteți modele periculoase

InfoCons revine cu o nouă alertă emisă prin sistemul de alertă rapidă european. Conform celor 11 alerte transmise, numărul măștilor neconforme ajunge la 92. Prima alertă a fost transmisă în data de 28 aprilie, iar ultima pe 24 iulie.

Prima din noul lot de măști neconforme nici nu este concepută în scopuri medicale. Relația dintre particule și filtrul materialului este insuficientă, iar masca nu se adaptează corespunzător pe față.

În consecință, o cantitate imensă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infectare, în cazul în care portul măști nu este combinat cu alte măsuri suplimentare de protecție.

Acest tip de mască nu respectă nici regulamentul privind echipamentele individuale de protecție, iar autoritățile recomandă marcarea produsului cu avertismente corespunzătoare privind riscuri grave. Țara de origine: China. Alertă dată de Belgia.

Nici a doua mască nu se adaptează corespunzător la față. Tipul de alertă emis tot de Belgia este grav, masca fiind produsă în China.

A treia mască care prezintă riscuri pentru sănătate poartă marcajul CE, dar nu este certificată ca echipament de protecție de către un organism competent. În plus, capacitatea de filtrare este insuficientă, iar Belgia a respins importul din China și a emis o alertă de tip grav.

Și a parta mască vă poate îmbolnăvi, având un filtru nu foarte dens. Produsul a fost marcat cu avertismente corespunzătoare privind riscurile - tip de alertă grav.

„Discutăm de siguranța și sănătatea cetățeanului”

„Nu este vorba că aceste măști sunt doar grave, sunt inimaginabile când discutăm despre o țară membră a UE și cred că discutăm de siguranța și sănătatea cetățeanului și mai ales a persoanelor în vârstă, a celor care au anumite probleme sau chiar copiii.

Problema gravă este că autoritățile publice trebuie să facă controale și să închisă astfel de magazine care comercializează produse neconforme”, a declarat Sorin Mierlea, președintele Infocons, la Antena 3.

La plajă, cuplurile necăsătorite trebuie să stea la distanţă de doi metri! Ce este strict interzis la terase? Ce restric... Oficial! Când vor fi dublate alocațiile, în România! A fost anunțată data! Orban: „Am văzut prognozele şi putem avea res...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x