Antena Căutare

Se fură ca-n codru în România! 99 de angajați de la CFR, acuzați că au sustras motorină în valoare milioane de lei! 

Aproape o sută de persoane care sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și uz de fals au fost trimise în urmărire penală de către Poliția de la Transporturi Cluj. 

Aproape o sută de persoane care sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și uz de fals au fost trimise în urmărire penală de către Poliția de la Transporturi Cluj.

”La data de 4 decembrie 2018, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj – Napoca au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 99 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și uz de fals”, anunță IGPR.

Cei în cauză sunt bănuiți că la alimentarea cu motorină a locomotivelor care tractau trenurile de călători la depoul de locomotive și-ar fi însușit diverse cantități de motorină, reprezentând diferența dintre cantitatea ieșită din gestiune și cantitatea efectiv alimentată în rezervorul locomotivei sau diferența dintre cantitatea de combustibil ieșită din rezervor și cantitatea consumată efectiv de motorul diesel.

De asemenea, persoanele vizate sunt bănuite că, în perioada 1 ianuarie 2011 – 30 septembrie 2016, cu prilejul alimentării cu motorină a locomotivelor care tractau trenurile de călători, ar fi falsificat foaia de parcurs a locomotivei prin atestarea în fals a faptului că volumul de carburant alimentat este cel înregistrat în foaia de parcurs.

Totodată, cei în cauză sunt bănuiți că ar fi folosit bonurile de consum-duplicat cunoscând că acestea sunt false. Astfel, bonul de consum – duplicat ar fi fost introdus pe circuitul documentelor financiar-contabile pentru operarea scăderii din gestiune și efectuarea înregistrărilor în contabilitate, scrie gazetadecluj.ro

Cele 99 de persoane sunt bănuite de însușirea a 425.258 de litri de motorină, în valoare de 2.268.139 de lei.

Săptămâna trecută, nu mai puțin de 13 ambulanțieri din Corabia au fost cercetați sub control judiciar după ce ar fi furat combustibil din cota lunară alocată autospecialelor. Ba mai mult, procurorii îi suspectează și de omor din culpă, astfel că în momentul de față le este interzis să-și mai exercite profesia.

Vești bune pentru acești români, de la 1 ianuarie 2019! Categoria de oameni care va primi mai mulți bani... România 2018. Care sunt Tradițiile și Obiceiuri de Crăciun la români...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x