Antena Căutare

Medicii, puși în fața unei situații fără precedent! A apărut primul caz de hepatita E la om, transmisă de la șobolani! Iată care sunt simptomele!

A apărut primul caz de hepatita E la om, transmisă de la șobolani, boală ce a fost dezvoltată de un bărbat de 56 de ani, din Hong Kong. 

A apărut primul caz de hepatita E la om, transmisă de la șobolani, boală ce a fost dezvoltată de un bărbat de 56 de ani, din Hong Kong.

Conform BBC, oamenii de știință nu cunosc deocamdată cum a reușit omul să contracte acest virus, însă știu cu exactitate că în apropierea casei lui erau foarte mulți șobolani.

Până acum nu au mai existat dovezi că acest virus poate fi transmis și la oameni, însă se știa că hepatita E poate fi răspândită prin intermediul apei contaminate.

Medicii au descoperit cazul fără precedent după ce câteva teste imagistice au evidențiat funcționarea anormală a ficatului, după ce bărbatul a suferit o operație de transplant de ficat. Astfel, cercetările au dezvăluit că pacientul era infectat cu o tulpină „foarte diferită” a hepatitei care poate fi prezentă și la oameni.

„Suntem de părere că mâncarea a fost infectată de un șobolan contaminat”, transmit medicii, conform sursei citate.

Simptomele hepatitei E includ icter, oboseală, febră, greață, vomă și durere abdominală.

Majoritatea oamenilor se recuperează cu ușurință după această boală, însă pentru cei cu deficiențe imunitare sau femei însărcinate, poate fi fatal.

Maria Ghiorghiu, o nouă profeție șocantă: ”Se va produce un incendiu groaznic, cu flăcări uriașe și zgură”... Ce NU este bine să faci de 1 octombrie, în ziua Sfântului Procoavă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x