Antena Căutare

A fost intocmit clasamentul scolilor si gradinitelor din Romania

Ministerul educatiei a realizat un clasament al scolilor si gradinitelor din Romania. Surprinzator pentru multi, cele mai bune unitati de invatamant nu sunt din Bucuresti. Spre exemplu, potrivit standardelor ministerului, cea mai buna gradinita este in Galati, cea mai buna scoala se afla in Mures, iar cel mai bun liceu este in Salaj. Specialistii au alcatuit topul pe baza notelor obtinute de elevi, a gradelor didactice ale profesorilor si a performantelor scolarilor la examene.

Nu exista scoala de nota 10. Acesta este prima concluzie dupa ce expertii unei institutii din subordinea ministrului Educatiei au controlat peste 1.000 de scoli din toata tara.
Prima scoala in clasamentul national este una din Targu-Mures, Liceul Vocational “Mihai Eminescu”. Urmeaza o scoala din Salaj si Scoala numarul 17 din centrul Capitalei. La final de clasament este o scoala din comuna ilfoveana Jilava.

Nu doar locul in clasament conteaza. Fiecare scoala a primit un atestat valabil cinci ani, pe care este trecut un calificativ, de la satisfacator pana la excelent.

Cel mai bun liceu din tara este un colegiu tehnic din Zalau. Abia pe locul sapte apare Capitala, cu Liceul „Gheorghe Sincai”, iar pe locul 14, Colegiul „I. L. Caragiale”.
Ultimele licee din clasament sunt 2 grupuri scolare din Arges si Timis, dar si un liceu particular din Galati. Directorii dau vina pe elevi, care au tras in jos scoala cu notele de la examene.

Expertii au verificat: siguranta elevilor in scoala, modul in care este condusa scoala, notele elevilor si rezultatele lor la examenele nationale. 16 unitati de invatamant nu respecta aceste standardele minime de calitate. Primele trei gradinite din top sunt din Galati, Covasana si Maramures. La coada clasamentului este o gradinita din Sighetu Marmatiei si una din Brasov.

Pana acum, a fost evaluata doar una din sapte scoli. Celelalte vor intra la control anul viitor.

Statul roman pierde peste doua miliarde de euro anual din cauza defrisarilor... Un cioban din Iasi le interzice copiilor sai sa mearga la scoala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x