Antena Căutare

A început SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ! Tot ce trebuie să ştii despre primele ŞAPTE ZILE de după PAŞTE! Restricţiile impuse de BISERICĂ

O serie de restricții sunt impuse de către Biserică în ceea ce privește oficierea de cununii religioase, iar obiceiurile populare împart Săptămâna Luminată după cum urmează:

Săptămâna care urmează imediat Duminicii Paștelui poartă numele de Săptămâna Luminată. În vechime, Botezul era săvârșit în noaptea de Paști. Cei botezați erau numiti "luminați" și purtau haine albe în toată săptămâna de după Paști. Sunt persoane care afirmă că de la purtarea hainelor albe, această săptămâna a primit numele de Săptămâna Luminată.

Conform tradiției creștine, în această săptămână Raiul se deschide pentru toți cei aflați în Iad.

O serie de restricții sunt impuse de către Biserică în ceea ce privește oficierea de cununii religioase, iar obiceiurile populare împart Săptămâna Luminată după cum urmează:

Lunea din Săptămâna Luminată poartă numele de Lunea Albă. Fiind prima zi după Duminica Paștelui, este considerată ziua în care se deschid porțile Raiului și ale iertării, astfel ca orice persoană care moare în acestă zi nu mai trece prin Judecata de Apoi. Tradiția spune că trebuie să stropești casa cu agheazmă și să dai de băut la rude.

Lunea Albă este consacrată în tradițiile și obiceiurile populare continuării sfintei sărbătoriri, mai ales prin cadrul unor petreceri ori reuniuni de familie.

VEZI AICI ABSOLUT TOATE DETALIILE

Loteria bonurilor fiscale: Tot ce trebuie să ştii despre extragerea aşteptată de milioane de români... Anunţ de ultimă oră făcut de meteorologi: Ce se întâmplă cu vremea marţi, în toată ţara! Veştile nu sunt deloc bune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x