Antena Căutare

A început școala, dar elevii sunt în PERICOL! Dezvăluiri șocante au ieșit la iveală în prima zi a anului școlar 2018-2019

Nu mai puțin de 2,9 milioane de elevi s-au întors astăzi pe băncile școlilor, însă unitățile de învățământ nu sunt deloc pregătite având în vedere lipsa autorizațiilor, arată statistici. 

Nu mai puțin de 2,9 milioane de elevi s-au întors astăzi pe băncile școlilor, însă unitățile de învățământ nu sunt deloc pregătite având în vedere lipsa autorizațiilor, arată statistici.

Aproape 3.900 de unităţi nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar 20 la sută dintre clădirile în care vor învăţa copiii nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Ba mai mult, conform Capital, doar cinci şcoli de stat din Bucureşti-Ilfov au autorizaţie de securitate la incendiu.

De asemenea, în urmă cu mai bine de o lună de zile, când a ars școala nr.124 din Sectorul 5, autoritățile au descoperit că funcționa fără autorizație. Nu este, însă, un caz singular pentru București, întrucât 317 unităţi de învăţământ funcționează fără autorizaţie.

„Şi pe parcursul anului 2018, efortul factorilor responsabili va fi în continuare sprijinit, astfel încât procentul de 16% din totalul unităţilor de învăţământ care necesită obţinerea acestui act administrativ să fie acoperit într-o măsură cât mai mare până la sfârşitul anului 2019“, se precizează în ultimul raport de activitate al Inspectoratului General.

Doar în primele nouă luni ale anului trecut au fost emise 598 de autorizaţii de securitate la incendiu pentru clădiri de învăţământ (550 de stat şi 48 private) şi alte 108 autorizaţii de securitate la incendiu pentru spitale (85 de stat şi 23 private), arată datele transmise de către ISU spre sursa citată mai sus.

Înălțarea Sfintei Cruci, 14 septembrie. De ce se ține post în această zi?... Anunț important pentru români: Statul oferă credite fără dobândă! Ce condiții trebuie să îndeplinești...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x