Antena Căutare

A murit la 76 de ani și a salvat două vieți! „S-a intoxicat cu monoxid de carbon și a suferit arsuri pe o suprafață mare de corp”

Un bătrân în vârstă de 76 de ani a devenit cel mai în vârstă donator din zona Moldovei. Datorită lui, două persoane au primit o nouă șansă la viață.

Un bătrân în vârstă de 76 de ani a devenit cel mai în vârstă donator din zona Moldovei. Datorită lui, două persoane au primit o nouă șansă la viață.

Medicii ieşeni au prelevat ambii rinichi ai bărbatului de 76 de ani, aflat în moarte cerebrală. Cei doi rinichi au fost transplantaţi la Spitalul Clinic C. I. Parhon unei femei de 62 de ani şi unui bărbat de 54 de ani.

Operaţia de prelevare a rinichilor a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică la Spitalul Sfântul Spridon din Iaşi.

„Sunt doi pacienţi, un bărbat şi o femeie. Bărbatul are 54 de ani, făcea dializă de la începutul anului acesta, la Târgu Neamţ. Iar pacienta este o doamnă de 62 de ani care făcea dializă peritoneală de anul trecut şi era în evidenţa centrului din Galaţi", a spus Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic C. I. Parhon din Iaşi.

Evoluţia celor doi pacienţi după operaţie este una bună.

Donatorul, un bărbat de 76 de ani, era în moarte cerebrală după ce a suferit arsuri şi intoxicaţii cu monoxid de carbon în urma unui incendiu.

„Este cel mai bătrân donator pe care l-am avut. Era un pacient de 76 de ani, intoxicat cu monoxid de carbon, de la care s-au putut preleva doar rinichii, ţesutul nici nu intra în discuţie din cauză că suferise arsuri pe o suprafaţă mare de corp, iar restul organelor la această vârstă nu erau eligibile pentru transplant", a declarat Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi.

Aceasta a fost cea de-a treia prelevare de la un donator aflat în moarte cerebrală făcută în acest an la Iaşi.

„Este a treia prelevare, noi potenţiali donatori am avut mai mulţi în ultima vreme, însă au fost foarte multe refuzuri ale familiei pentru că donatorii erau şi foarte tineri. Ultimul, care a fost în urmă cu câteva zile, era un băiat de 18 ani, din Botoşani, victima unui accident de motocicletă şi familia a refuzat prelevarea", a mai spus Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant.

Ți se rupe sufletul când o privești! O biserică din lemn, monument istoric, distrusă de nepăsare! Un sat întreg din Cluj... Au trecut pe lângă cadavrul Mihaelei Adriana fără să-l observe! Motivul este înfiorător! „Abia după ce a trecut elicopte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x