Antena Căutare

A murit domnul ”cut”, ”copy” și ”paste”! Larry Tesler ne-a făcut viața mai ușoară!

S-a stins, la 74 de ani, Larry Tesler, specialistul care ne-a dat comenzile ”cut”, ”copy” și ”paste”, făcându-ne viața mai ușoară. Acestea au fost incluse în software-ul celor de la ”Apple”, pe ”Lisa”, sistem lansat în ianuarie 1983

A murit domnul ”cut”, ”copy” și ”paste”! Larry Tesler ne-a făcut viața mai ușoară! Galerie
Larry Tesler, omul care ne-a făcut viața mai ușoară. ctrl+C, ctrl+V...

Lawrence Gordon Tesler, pentru prieteni, ”Larry”, s-a născut în 1945. A crescut în New York și a terminat, în 1961, ”Bronx High School of Science”. A trecut la Universitatea Stanford, s-a apucat să pritocească la computere. Într-o vreme în care puțină lume avea acces la calculatoare, a creat programe și a început să ofere consultanță în domeniu. A găsit de muncă în Palo Alto, din 1973 e cu simbrie la cei de la ”XEROX”, unde lucrează în faimosul Centru de Cercetare (PARC).

Meșterește, dimpreună cu al său coleg, Tim Mott, ”Gypsy word processor” pentru Office System Group. Nasc ”cut”, ”copy”, ”paste” ori ”find”, operațiuni ce vor simplifica, enorm, utilizarea computerelor personale. ”A fost ceva ce ne-a venit pe moment”, povestea el. ”Înainte de apariția calculatoarelor, oamenii decupau fragmentul respectiv de pe hârtie și-l lipeau fix acolo unde aveau nevoie. Asta am făcut!”

A murit domnul ”cut”, ”copy” și ”paste”! Larry Tesler ne-a făcut viața mai ușoară!

Larry Tesler, în perioada în care a născut faimoasele comenzi

Ideea e revoluționară și cei de la ”Apple” o introduc pe ”Lisa”, computerul lansat la început de ianuarie 1983. Tesler ajunsese la faimoasa companie prin 1980, după ce Steve Jobs le făcuse o vizită. Recunoștea că înțelegea că multora li s-a părut o trădare, dar ”XEROX” era mai mult o companie axată pe copiatoare, în timp ce băieții cu mărul se gândeau la computere, iar el asta dorea să facă. A rămas aici până în 1997. În octombrie 2001 e la ”Amazon” Seattle și, din 2005, la ”Yahoo!”. Domnul ”cut”, ”copy” și ”paste”, așa cum era cunoscut, s-a stins pe 17 februarie, la 74 de ani. Mister Tesler, mulțumim mult!

Buzău: Cursuri suspendate din cauza gripei la clase din două şcoli generale şi de la două licee din oraş... La opt ani, Florinel își crește singur cele patru surori. Tatăl i-a părăsit, mama a plecat: „Le leagănă și le ajută să u...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x