Antena Căutare

A murit ziaristul Mihai Creangă, care a fost arestat de Nicolae Ceaușescu și apoi eliberat în decembrie 1989

Jurnalistul Mihai Creangă, care a fost arestat de Nicolae Ceaușescu și ulterior eliberat pe 22 decembrie 1989, a murit de Crăciun, la vârsta de 77 de ani. 

A murit ziaristul Mihai Creangă, care a fost arestat de Nicolae Ceaușescu și apoi eliberat în decembrie 1989
Mihai Creangă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mihai Creangă a povestit prin ce a trecut după ce a fost arestat. Au fost 93 de zile de detenție și apoi domiciliu forțat la Târgu-Jiu. El a scăpat de acest chin doar după 22 decembrie 1989.

„Am stat în arestul Securităţii – Direcţia a 6-a cercetări penale – 93 de zile şi a urmat un domiciliu obligatoriu la Târgu Jiu, din care am scăpat după 22 decembrie 1989. Aici (n.red. – la Sighet) sunt oameni care au stat ani grei în puşcărie şi în condiţii infinit mai dure decât cele în care am stat noi. Aş zice că, prin comparaţie, detenţia noastră a fost ca într-un hotel de lux. Bineînţeles, nici o clipă nu mi-am mai văzut colegii, nu aveam, evident, nici o ştire dinafară şi eram fiecare în celulă separată. Eu am avut norocul ca fereastra de la celula mea să dea spre o aripă de la Patriarhie – era postul Crăciunului, fiind încă iarnă întunericul cădea destul de devreme şi vedem mereu aprinsă o luminiţă acolo, până trebuia să trag obloanele. Ştiam că mă rog lui Dumnezeu şi că am un semn prin acea luminiţă, pe care o vedeam noaptea.

Ancheta. Am avut doi anchetatori: unul juca rolul anchetatorului „rău”, celălalt al anchetatorului „bun”; era clar că erau roluri, pentru că se urmărea, ca şi prin tortură, de data asta cu metode bine puse la punct, ruperea personalităţii. Şi atunci, erai ca într-un duş cald-rece. Tot timpul se intersectau. Erai împins, prin întrebările lor, să-ţi imaginezi felurite scenarii pe care merge ancheta”, povestea Mihai Creangă.

Crăciun 2019: Pompierii au gestionat peste 2.700 de situaţii de urgenţă, iar poliţiştii au intervenit la peste 6000 de e... Sălaj: Bebeluş de 4 luni, rănit într-un incendiu, transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x