Antena Căutare

A salvat viața a două persoane! O femeie din Iași aflată în moarte cerebrală și-a donat organele. „Este al patrulea donator în zona Moldovei”

Doi bărbați din Iași, în vârstă de 34, respectiv 37 de ani au primit o nouă șansă la viață, după ce le-a fost transplantat câte un rinichi. Donatorul este o femeie, în vârstă de 44 de ani, aflată în moarte cerebrală.

Familia pacientei aflată în moarte cerebrală la Spitalul de Neurochirurgie din Iași a dat acordul de prelevare a organelor, iar operația a avut loc în noaptea de joi spre vineri.

„A fost o pacientă de 44 de ani pentru care am avut acordul familiei pentru toate organele și țesuturile, dar nu s-au putut preleva, din motive medicale, decât rinichii și corneea. Transplanturile de rinichi s-au făcut la Spitalul C. I. Parhon, iar cele de cornee urmează se facă în cursul zile de astăzi (n.r. vineri) la Sfântul Spiridon. Este al patrulea donator în zona Moldovei, respectiv din centrul universitar Iași din 2019, deși am avut multe încercări, ne-am lovit de refuzurile familiilor", a declarat Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iași.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani este din județul Botoșani și făcea dializă din anul 2014, iar cel de-al doilea este din Iași, are 34 de ani și a început ședințele de dializă în luna februarie a acestui an.

Lista persoanelor care așteaptă un transplant de rinichi în zona Moldovei depășește 400 de persoane.

Asta îi paște pe polițiștii care iau ȘPAGĂ! De acum, nu vor mai vrea să pună mâna pe vreun ban de la șoferii prinși în f... VIDEO/ Șase kilograme de canabis ascunse într-un troler în București! Cum au fost descoperiți cei doi bărbați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x