Antena Căutare

Abonamente gratuite STB. Ce trebuie să facă elevii și pensionarii ca să nu fie amendați

Abonamente gratuite STB. Ce trebuie să facă elevii și pensioarii ca să nu fie amendați. Ce reguli trebuie să respecte deși beneficiază de gratuitate.

Abonamente gratuite STB. Ce trebuie să facă elevii și pensionarii ca să nu fie amendați
abonamente gratuite STB Amenzi

Abonamente gratuite STB. Ce trebuie să facă elevii și pensionarii ca să nu fie amendați. Ce reguli trebuie să respecte deși beneficiază de gratuitate.

Abonamente gratuite STB au primit elevii și pensionarii încă din data de 11 februarie 2019. Cu toate acestea, ei pot fi amendați dacă nu respectă anumite reguli.

STB (Societatea de Transport București SA) le recomandă elevilor și pensionarilor care beneficiază de transport gratuit pe mjloacele de transport să valideze cardul la fiecare călătorie, deși până acum validarea acestuia era facultatativă.

Amenzile pentru cei care nu validează cardul de călătorie, deși beneficiază de gratuitate, au crescut până la 150 de lei. De asemenea, regula se aplică și pentru cei care nu beneficiază de gratuitate, dar nu validează cardul de călătorie. Pentru călătorii care circulă fraudulos amenzile au crescut până la 150 de lei.

Abonament gratuit STB pensionari. Cum se acordă cardul de gratuitate, ce formular se completează​

Abonamnet gratuit STB pentru elevi. Acte necesare

Abonamentele cu reducere 100% se eliberează a centrele de emitere și încărcare carduri STB SA pe bază carnetului de elev vizat pe anul în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, precum și cartea de identitate-în cazul elevilor cu vârstă de peste 14 ani-cu evidențierea domiciliului stabil sau provizoriu.

Pentru elevii claselor pregătitoare și cu vârstă de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în bază adeverinței doveditoare/ carnetului de elev, cu ștampilă unității de învățământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs și copie după certificatul de naștere.

Elevii care frecventează o unitate de învățământ din București, beneficiază de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu și indiferent de formă de învățământ (curs de zi, frecvență redusă).

De transport gratuit în București vor beneficia numai elevii din învățământul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal și profesional, cu vârstă până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale, iar validarea acestor carduri este obligatorie la fiecare călătorie.

Abonamentele nu sunt valabile însă pe liniile expres și liniile speciale.

sursa foto: money.ro

Accident cumplit! Doi șoferi au murit în urma impactului, din cauza unei greșeli frecvente | (Foto)... Cerea bani trecătorilor invocând un handicap, dar când a văzut poliția totul s-a schimbat. Oamenii legii l-au obligat să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x