Antena Căutare

Absolventii de liceu si de facultate, intre munca si somaj

Absolventii de liceu, dar si cei de facultate au luat cu asalt Agentiile Judetene de Ocupare a Fortei de Munca. Au venit cu sutele in speranta ca vor obtine un loc de munca. Un gand care i-a parasit in scurt timp, asa ca au strecurat in dosar si o cerere de indemnizatie de somaj.

Astfel, numai in judetul Olt, de exemplu, aproximativ o mie de liceeni, care nu au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat, au depus dosare la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) pentru a obtine indemnizatia de somaj, in valoare de 250 de lei pe luna, timp de o jumatate de an.

Absolventii de liceu care nu au luat bacalaureatul vor primi de la 1 august cate 250 de lei pe luna, timp de sase luni. Dar tinerii spun ca suma este foarte mica pentru nevoile lor. "Sunt bani putini, abia iti ajung de cheltuiala in oras, dar decat deloc ne multumim si cu ei. De angajat, nu prea avem unde, pentru ca nu ne primeste nimeni fara bacalaureat, asa ca pana la sesiunea viitoare ne multumim si cu 250 de lei pe luna", a spus un absolvent de liceu.

De asemenea, si elevii care au promovat BAC-ul au inceput sa opteze pentru somaj, insa numarul acestora este destul de mic.

SMURD-ul are un nou elicopter de salvare, iar pana in 2013 va avea 8 baze aeriene... Drama la Brasov: Viata unei femei, pierduta subit intre spitale si medici nepasatori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x