Antena Căutare

Cum poți muri nevinovat într-o intersecție din București! Un accident grav s-a petrecut după ce copacul se afla semnul de circulație a fost tăiat

Cosmin Domninte este un tânăr actor, care a fost zilele trecute protagonistul unui accident de circulație produs într-o intersecție din Capitală. Victimă a evenimentului rutier împreună cu alți amici, Dominte a povestit cu lux de amănunte cum poți muri cu zile în București

Cosmin Domninte este un tânăr actor, care a fost zilele trecute protagonistul unui accident de circulație produs într-o intersecție din Capitală. Victimă a evenimentului rutier împreună cu alți amici, Dominte a povestit cu lux de amănunte cum poți muri cu zile în București.

Postarea pe Facebook a actorului a adunat multe comentarii și reacții. Lipsa unui banal semn de circulație poate produce adevărate nenorociri, iar în cazul de față despre o astfel de situație vorbim.

Dar vă invităm să parcurgeți povestioarea lui Cosmin Dominte și vă lăsăm să trageți singur concluziile:

„Asa, bun.
Am ajuns acasa. Hai sa detaliez ce v-am spus in live-ul ala facut la accident, acum cateva ore, imediat dupa ce m-am dat jos din masina:
Eu si inca 3 prieteni mergem sa mancam ceva. Ajungem in intersectia Plantelor cu Sfantul Stefan, ne uitam in oglinda din fata, ma uit in dreapta si cand intram, un vehicul de teren de culoare alba vine din stanga si ne taie fata cu vreo 80 sau 90 la ora, prietenul meu franeaza si apoi intra in noi, tot din stanga, Range Rover-ul asta din poza, in plin, in partea soferului. Eu sunt genul care nu se panicheaza in situatii periculoase. Am o istorie cu ele. Am noroc ca la mine momentul se dilata si pare mai lung decat este.

Hai sa va zic "momentelul" prin ochii mei:
M-am gandit ca "ori am intrat noi aiurea in intersectie ori asta din masina alba e un tampit". Apoi a venit frana. Apoi imediat a aparut Range Roverul in stanga. Am zis "Intra in noi. Pun mainile in bord ca sa mai absorb din impact si sa nu dau cu capul si imi proptesc picioarele in podea bine dar arcuite ca sa preia socul si sa flexeze ca sa nu rup oasele." Bum! Intra in noi. Imi iese aerul din plamani ca ma incordez sa absorb socul. Centura isi face si ea treaba si ma tine. In stanga mea Adrian pune o mana in fata dar de la impactul in plin i se rasuceste corpul, apoi ii explodeaza airbag-ul in fata iar capul lui face "snap" ca in filmele alea de actiune in care vezi morti spectaculoase. Schimbatorul de viteze i se rupe in mana. In timp ce alunecam ne intoarcem cu botul masinii de la ora 12:00 la ora 3:00. Ne oprim. Iese fum.

In spate o aud pe prietena lui Adrian care tuseste si pe prietenul celalalt, Cristi il aud zicand ceva dar nu am inteles ce. Stau cu privirea in fata. Cei din masina au zis ca am stat nemiscat vreo 2 secunde. Pentru mine au fost vreo 2 minute in care ma intrebam: "Cum ma intorc eu la Adrian acum? Si-a rupt gatul. L-am vazut. Probabil a murit. Astia din spate nu par sa observe inca pentru ca nu ii aud panicandu-se ci doar vaitandu-se si reactionand la loviturile si ranile proprii."

Apoi il aud pe Adrian "Ah, ce ma doare capul, sa-mi bag p#*a!". E cel mai frumos "Sa-mi bag p#*a!" pe care l-am auzit. Mereu i-am zis ca are cap de taur. Aparent asa e. Desi capatana lui a facut o miscare demna de seria John Wick a trait, ba chiar e si mai bine de atat, s-a ales doar cu cateva cucuie la cap. Corpul nu i-a scapat chiar atat de usor dar sta pe picioare. Nu stiu cum. Dar ma bucur enorm. Iesim din masina.

Imediat un taximetrist claxoneaza si injura "Muta ba, masina sa trec si eu, da-o in mortii ei da treaba!" Nu-mi vine sa cred ca e asa prost. Ma iau de el. Il intreb daca crede ca ne distram si ca masinile astea doua sunt lasate in intersectie din nepasare. Vorbeste urat. Ii spun ca e praf pe partea aialalta, schimbatorul e rupt si e ramasa in viteza iar roata din fata stanga e parte din caroserie acum. "Nu ma intereseaza, fa ba ceva si mut-o!". Ma enervez. Vede ca ma enervez si se relaxeaza. Se strecoara si pleaca pana la urma.
Trec alti cetateni pe langa noi, lasa geamurile jos si canta "Si-alta daaataaa, si-aaalta daaataaa, sa o faceti si mai si mai lataaa! Hahahaha" Nu-mi vine sa cred ca niste oameni canta si rad la necazurile altora.

Omul din Range Rover vine si incepem sa ne asiguram ca toata lumea e bine. El avea prioritate. Noi aveam prioritate. Sau cel putin asa credeam. De fapt, pe strada Plantelor de unde am intrat noi in intersectie exista un semn "cedeaza trecerea". Care nu mai este. Acum se vede doar pe Google Maps. Pentru ca Primaria a taiat copacul pe care se afla semnul si cica l-a mutat pe un stalp. Acum vreo 2 luni o furtuna a dat jos semnul. Toate astea imi sunt povestite de un comitet de oameni care locuiesc in intersectia aia, oameni care s-au strans imediat in jurul nostru si care ne spun ca si ieri s-a intamplat la fel si chiar la aceeasi ora. Ba mai mult, zic ca se intampla saptamanal de cand nu mai e semnul si ca au facut sesizari si au chemat si politia dar nu s-a facut nimic. Unul dintre ei ne spune cum si-a scos masina din service de la ceva asemanator si pentru ca locuieste acolo a parcat langa casa si apoi cineva a intrat in altcineva si l-a azvarlit cu masina in masina abia reparata a omului si a doua zi a dus-o iar la service. Benny Hill e pantaloni scurti pe langa ce aud de la oamenii care traiesc in intersectia asta.

Politistul sosit spune ca exista indicatoare. Ii aratam toti ca nu. Schimba tonul si deodata devine cetatean normal si spune ca s-au facut multe sesizari din partea lui si a altor colegi dar ca nu sunt luati in seama si situatia nu se rezolva de catre cei ce administreaza drumurile. Pompierii si echipajul de Ambulanta ajuta cum pot si ne trateaza ranile. Unul din pompieri imi spune ca el este la al 5-lea accident in acelasi loc in ultimile saptamani. Si tineti cont ca sunt mai multe ture. Si uite asa unii mor ca prostii iar altii fac puscarie ca prostii. Chiar daca nu sunt prosti nici unii, nici altii. Imi dau seama ca asta s-ar putea sa fie DIN NOU, pentru a nu stiu cata oara, un caz care arata nepasarea si incompetenta autoritatilor care probabil va genera doar indignare pe Facebook. Dupa care oamenii de pe strada si martorii imi spun ca daca se da in judecata Primaria ei pot veni si au si dovezi de sesizari facute anterior. Ma bucur un pic. Poate, poate reusim sa facem un pas spre normal. Sper sa reusim cu demersul asta. Dar pana atunci, indignarea isi are mai putin rost ca deja ne cunoastem toti indeaproape cu ea. Important e sa va uitati la pozele astea si sa tineti minte ca daca treceti prin intersectia Plantelor cu Sfantul Stefan, e bine sa aveti grija si sa stiti ca de pe Plantelor aveti "cedeaza trecerea" (semn pe care il puteti vedea doar pe GOOGLE MAPS) si nu e doar acordare prioritate dreapta, ca ar fi pacat sa ajungeti cu sufletul aproape de Sfantul Stefan si cu corpul printre Plante de la o asa cauza. Azi am trait. Alta data poate nu mai am/avem noroc. Politia vrea sa iti ia permis si sa-ti dea amenda pentru ca nu respecti semnele de circulatie. Semne care nu sunt. A cui e vina? Stim a cui e. Si eu mai stiu ceva de azi inainte: daca pana acum nu imi era clar, acum imi e clar ca trebuie sa plec de aici.”

Legea e ignorată de aproape toți hotelierii de la malul mării. Amenzi uriașe pentru șezlonguri... Iosif Urs, preşedintele Universităţii Titu Maiorescu, a fost reţinut fiind acuzat că a dat unor candidaţi subiectele de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x